Tarta cu capsuni, caise, struguri sau kiwi

Rețete de prăjituri și dulciuri  |  0 comentarii

 Ingrediente Tarta cu capsuni, caise, struguri sau kiwi:
125g faina 90g unt 1 galbenus 1 lingura apa rece 1 lingurita rasa zahar 1 praf de sare capsuni(caise sau struguri, kiwi)

Mod de preparare Tarta cu capsuni, caise, struguri sau kiwi:

Untul rece se taie in bucatele mici. Se amesteca bine intai untul cu faina, apoi cu restul de ingrediente. Se face un aluat framantat repede cu mana rece, ca sa nu se topeasca untul. Se lasa 2 ore la rece. Se asaza intr-o tava rotunda cu margini joase, un fund din aluat de tarte, gros de 1/2 cm. La margine se unge acest fund cu albus sau cu apa si se asaza deasupra un sul de coca, ca sa formeze o margine ridicata (2 1/2 cm). Se inteapa coca la fund, ca sa iasa aerul si sa nu faca basici in timp ce se coace. Dupa ce s-a copt si s-a racit, se umple tarta cu fructe crude (capsuni, caise, struguri, kiwi etc.), care se acopera cu un sirop de zahar bine legat sau cu un jeleu potrivit. Tartele se pot umple si cu compot a carui zeama se ingroasa cu gelatina. Se pun fructele din compot scurse bine, iar zeama se ingroasa pe foc, cu zahar, ca un jeleu, si se toarna la urma peste fructe.(La 1/4 L de zeama de compot se adauga 5 foi de gelatina desfacuta in putina apa fierbinte).





0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *