Tarta cu piersici coapte
125 g unt 125 g zahar 250 g faina 1 ou 600 g piersici pesmet Crema: 25 g amidon 1/4 l lapte 60 g zahar 3 galbenusuri 1 ou 65 g unt.
Mod de preparare :
Se lucreaza un aluat din materialele indicate. Se intinde un fund de tarta si se asaza in forma unsa cu unt. Se inconjoara fundul cu o fasie de aluat cam de 2 degete (2-3 cm). Se presara fundul cu pesmet. Piersicile bine coapte se curata de coaja, se taie in opt si se oranduiesc frumos unele langa altele peste tarta. Piersicile se acopera cu urmatoarea crema: se pune amidonul intr-o craticioara si se adauga, amestecand mereu, laptele; se lasa sa dea un singur clocot. Se ia de pe foc si se racoreste. Se amesteca, in compozitie cu zaharul, galbenusurile, oul intreg si untul. Se coace apoi tarta cu piersici in cuptorul bine incins. Dupa copt se cerne deasupra zahar.
Posteaza un comentariu
Campurile marcate sunt obligatorii *
0 Comentarii la articol