Tarte cu dulceata de capsuni

Rețete de prăjituri și dulciuri  |  0 comentarii

Ingrediente Tarte cu dulceata capsuni:
250 g faina 3 oua 100 g unt 50 g zahar 50 ml lapte un varf de cutit sare 2 plicuri zahar vanilat 200 g frisca 200 g capsuni 50 g gem (dulceata) de capsuni jeleu de fructe sau sirop.

Mod de preparare Tarte cu dulceata capsuni:
Se freaca intr-un castron grasimea cu zaharul pana se inmoaie si se omogenizeaza. Se adauga apoi 2 galbenusuri si un ou intreg, sare, 1 pliculet cu zahar vanilat, laptele si faina. Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se da la rece 1 ora, pentru a se putea lucra. Formele de tarte se tapeteaza cu hartie pergament, apoi se pune un strat de 3-4 mm grosime din coca de tarte. Se inteapa tartele cu o furculita din loc in loc, pentru a nu se umfla la copt. Tartele se coc la foc mediu 20 de minute, apoi se scot si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se ung tartele in interior cu un strat subtire de gem pentru a nu absorbi umezeala din fructe si a se pastra crocante. Se umplu tartele cu frisca in care am pus un pliculet de zahar vanilat, capsuni si se decoreaza cu jeleu de fructe si sirop. Se servesc rece.

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *