Teapa de 13 milioane euro data statului de doua firme care vand masini second-hand la Sibiu - Ziare Sibiu

Stiri Sibiu  |  0 comentarii

Teapa de 13 milioane euro data statului de doua firme care vand masini second-hand la Sibiu

Celor doua societati comerciale, Activitatea de Inspectie Fiscala din cadrul Fiscului Sibian, a intocmit si transmis avize de inspectie fiscala.
Directia Generala a Finantelor Publice Sibiu a anuntat ca in urma depunerii de catre contribuabili a declaratiilor recapitulative privind livrarile - achizitiile intracomunitare de bunuri si servicii, in baza analizei informatiilor la nivelul judetului Sibiu, s-a constatat ca doua societati comerciale avand obiectul de activitate comertul cu autoturisme second - hand, au desfasurat activitate economica fara insa a-si declara obligatiile fiscale reale aferente bugetul general consolidat al statului.
‚ÄěCelor doua societati comerciale, Activitatea de Inspectie Fiscala din cadrul Fiscului Sibian, a intocmit si transmis avize de inspectie fiscala. Societatile comerciale s-au sustras inspectiei fiscale si in consecinta nu s-a putut intra in posesia documentelor contabile in vederea determinarii corecte a obligatiilor fiscale aferente bugetului general consolidat al statului, s-a procedat la determinarea veniturilor activitatii desfasurate prin estimare si implicit a obligatiilor fiscale datorate bugetului general consolidat al statului, pe baza facturilor emise si declarate de catre partenerii celor doua societati comerciale" se arata intr-o nota a DGFP Sibiu. Prejudiciul total estimat adus bugetului general consolidat al statului de catre agentii economici este de peste 13 milioane euro.

Sursa: Adevarul.ro

24.09.20101Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *