Tocăniţă de porc - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare carne porc   |  0 comentarii

Ingrediente:
800 g carne de porc, un borcan cu castraveti murati, 2 gogosari murati, 2 cepe, 1 morcov, 500 g rosii, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, o legatura de marar, cimbru.
Mod de preparare:
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca marunt. Morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mici si se pune pe o farfurie. Carnea se spala si se taie in felii subtiri. Se incinge ulei intr-o tigaie si se prajeste carnea. Se lasa cat sa se prajeasca doar pe jumatate, apoi se scoate si se asaza pe o farfurie.
Se pune ceapa in tigaie, se adauga morcovul si se calesc. Se adauga in tigaie si rosiile spalate, curatate de pielita, pasate si putina apa.
Se condimenteaza cu sare, piper si, cand sosul incepe sa scada, se adauga carnea, castravetii taiati felii si gogosarii. Se lasa sa fiarba pana cand s-au inmuiat legumele si carnea, se indeparteaza tigaia de pe foc si se adauga mararul tocat (se poate inlocui cu cimbru).



Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *