Tocăniţă de porc cu mămăligă - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare carne porc   |  0 comentarii

 Ingrediente:
700 g carne de porc, o ceapă, un fir de praz, doi ardei graşi, jumătate de ardei iute, 5 căţei de usturoi, două linguri de pastă de tomate, 500 g roşii, 400 g mălai, un litru apă, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, busuioc, 50 g unt.
 Mod de preparare:
Carnea de porc se spală, se taie în bucăţi mai mici şi se pune într-un castron. Ceapa şi prazul se toacă rondele sau cubuleţe. Usturoiul se taie în felii subţiri.
Se încinge puţin ulei într-o cratiţă şi se prăjesc bucăţile de carne până când au căpătat o culoare maronie.
În uleiul rămas se prăjeşte ceapa, prazul şi usturoiul. Se adaugă ardeii graşi şi ardeiul iute tocaţi cubuleţe, se mai călesc cinci minute şi se adaugă carnea prăjită.
Roşiile se curăţă de pieliţă, se toacă mărunt şi se pun peste carne. Se adaugă pasta de tomate diluată cu puţină apă, sare şi piper.
Se toarnă două căni de apă şi se lasă să fiarbă până când carnea poate fi pătrunsă cu dinţii unei furculiţe.
Mămăliga se prepară din 400 g mălai, o linguriţă de sare şi un litru de apă. Se presară busuioc tocat şi se serveşte.
La mămăligă se mai poate adăuga şi unt.



Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *