Tocană picantă cu carne de porc - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare carne porc   |  0 comentarii

 Ingrediente:
1 kg carne de porc macră, 4 cepe mari, 100 g ciuperci, usturoi, verdeaţă tocată, 1 linguriţă boia de ardei iute, sare, piper, 1 ceaşcă de ulei, smîntînă.
 Mod de preparare:
Se spală carnea, se taie felii şi se prăjeşte în ulei încins. Cînd este uşor rumenită, se scoate pe o farfurie şi se păstrează caldă.
Separat, se toacă cepele şi se pun să se călească în uleiul în care s-a prăjit carnea cu o ceaşcă de apă. Se lucrează cu vasul acoperit. Cînd ceapa devine sticloasă, se adaugă ciupercile curăţate şi tăiate felii subţiri, cîteva fire de usturoi tocate mărunt şi cîteva boabe de piper. Se fierb la foc mic 15 min., după care se adaugă carnea şi o ceasca de supă de carne sau de apă caldă.
Mîncarea se sărează după gust şi se fierbe pe foc mic pînă cînd ciupercile se pot consuma.
Atunci se colorează cu o linguriţă de boia de ardei şi se adaugă un pahar de smîntînă, se ia vasul de pe foc şi se lasă 10 min.
Se presară deasupra verdeaţă tocată.
Se serveşte caldă, cu mămăliguţă.



Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *