Tocanita de cartofi cu carne de porc - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare carne porc   |  0 comentarii

 Ingrediente:
-1 kg cartofi -500 g carne -2 cepe -1/3 telina -2 morcovi -5 linguri ulei -300 ml apa fierbinte vegeta -sare -piper -3-5 fire de patrunjel verde tocat optional: 1 ardei gras, 2-3 rosii, 1 mana de pastai de fasole verde
 Mod de preparare:

Ceapa se toaca si se pune la calit in ulei. Carnea se taie cuburi si se caleste impreuna cu ceapa. Se pune 1/4 lingurita de sare si cateva linguri de apa, se acopera si se lasa sa se inabuse 5 minute. Se adauga cartofii taiati rustic, cuburi mari, restul legumelor taiate cubulete, se calesc 2-3 minute, apoi se sting cu apa fierbinte. Apa trebuie sa acopere un pic carnea si restul ingredientelor. Se acopera tocanita si se lasa sa fiarba la foc mic, cu cratita partial acoperita, pana cand scade si carnea este bine fiarta. Daca punem rosii la tocanita de cartofi cu carne, acestea se adauga cand carnea este aproape fiarta (altfel intaresc carnea). Se adauga vegeta, se gusta apoi tocanita de sare. Se stinge focul, se presara patrunjel peste tocanita si se acopera. Se poate servi in 5 minute.





Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *