Tocanita de ficat de pasare

Retete culinare Pui  |  0 comentarii

Tocanita de ficat de pasare
Ingrediente:
1 kg de ficat de pasare, 1/2 ceapa uscata, 1 ardei gras, vegeta, boia de ardei, o lingura pasta de tomate, smintina, sare, piper, 100 ml ulei.
Mod de preparare:
Se taie ceapa pestisori, la fel si ardeiul, se calesc in ulei, se adauga boia si pasta de tomate. Dupa ce s-a calit ceapa cu ardeiul, se aduga cca 1 1/2 lingura apa, se pune ficatul si se condimenteaza. La sfirsit, se adauga smantina amestecata cu o lingura de faina.
Se serveste cu mamaliguta si piure de cartofi..


Tocanita de pui
Ingrediente:
1 pui (cca. 1 kg); 2 cepe mari; 1 fir de praz; 4 catei de usturoi; 2 morcovi; 3 ardei grasi rosii; 400 g rosii; 100 ml ulei; 100 g smantana; 2 linguri frunze de telina, tocate; 2 linguri marar verde, tocat; 6 portii mamaliga; sare; piper.
Mod de preparare:
Puiul se taie in sase bucati, care se condimenteaza. Intr-un vas larg, se incinge uleiul, iar bucatile de pui se prajesc cate 4-5 minute, pe fiecare fata. Se scot si se pastreaza la cald. In uleiul ramas, se calesc ceapa, prazul si usturoiul (curatate, spalate si tocate), timp de 7-8 minute, la foc domol. Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari; se adauga peste ceapa calita. Ardeii grasi se spala, se curata de cotor si seminte si se taie cuburi, care se pun in vasul cu ceapa si morcovi. Totul se caleste timp de 12-15 minute, la foc mic, amestecand. Se adauga rosiile taiate cuburi si se calesc 15 minute, la foc mediu, amestecand din cand in cand. Sosul se presara cu sare, piper si frunzele de telina si de marar, tocate. Se adauga si bucatile de carne prajita; vasul se tine in cuptor, 15-20 de minute, la foc mediu. Tocanita se serveste calda, cu o lingura de smantana, o portie de mamaliga si putin marar verde tocat, presarat deasupra.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *