Toti posesorii permiselor de arma si atestatelor de colectionar, eliberate sau vizate in anul 2005, vor fi verificati - Ziare Maramures

Stiri Maramures Baia Mare  |  0 comentarii

Permisele de port-arma la control

Toti posesorii permiselor de arma si atestatelor de colectionar, eliberate sau vizate in anul 2005, vor fi verificati pana la data de 15 octombrie 2010. Intitulata „VIZA 2010", actiunea are la baza reverificarea conditiilor care au stat la baza acordarii autorizarii persoanelor fizice sa detina, poarte si sa foloseasca arme letale si neletale supuse autorizarii.
Titularii permiselor de arma tip A si tip B au obligatia sa se prezinte la viza permisului de arma avand asupra lor toate actele necesare. In conformitate cu prevederile art. 26 din H.G. nr. 130/2005 „este scutita de prezentarea certificatului medical persoana care este dotata cu arma de serviciu letala si poate face dovada indeplinirii conditiilor referitoare la starea de sanatate prin prezentarea unei adeverinte eliberate de angajator sau, in cazul sportivilor si antrenorilor de tir ori biatlon, eliberate de clubul sportiv sau de federatia sportiva nationala de specialitate din care fac parte, prin care se certifica faptul ca solicitantul a fost examinat din punct de vedere medical si ca a fost declarat apt sa poarte si sa foloseasca arme letale".
Neprezentarea la politie in vederea vizarii permisului de arma se sanctioneaza cu amenda de la 500 de lei pana la 1.000 de lei. In cazul in care, fara motive intemeiate, titularii permiselor nu se prezinta la viza permisului de arma in interval de un an de la implinirea termenului de la data planificarii, se dispune masura revocarii dreptului de detinere, port si folosire a armelor letale.

Sursa: Adevarul.ro

22.09.2010Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *