Udrea 2011 austeritate eclipsa educatie boc accident tren stiri ziare Botosani

Stiri Botosani  |  0 comentarii

Udrea: In 2011 se vor incheia masurile de austeritate

Ministrul Dezvoltarii spera ca anul abia inceput va fi mai bun pentru romani. Totusi, el va fi in continuare marcat de masuri de austeritate.
„Am speranta si convingerea ca 2011 va fi mult mai bun pentru toti romanii. Va fi anul in care vom iesi din criza economica."

Marti dimineata: Una din cele mai mari eclipse de soare vizibile in Romania

Romanii vor putea vedea marti dimineata o eclipsa partiala de soare. Soarele ar urma sa fie eclipsat in proportie de 70-80%.
Marti dimineata, Pamantul va experimenta o eclipsa partiala de Soare. Eclipsa va fi interesanta pentru Europa, pentru ca in dimineata zilei de 4 ianuarie, Soarele va fi eclipsat in proportie de 70-80%.

Noua lege a educatiei: cicluri de studii reconfigurate si universitate centrata pe student

Noua lege a educatiei se vrea a fi una moderna, in pas cu vremurile, compatibila cu scoala europeana, in conditiile unui buget mai mic decat cel din tarile UE, dar care tinde spre 6% in 2012.
Optiunile majore ale Legii educatiei fac referire la reconfigurarea ciclurilor de studii, asa cum ele sunt si cum este firesc sa fie.

Boc: Cel mai bun mesaj pentru 2011 este ca dupa vremea rea vine si vremea buna

Premierul Emil Boc a declarat, sambata seara, la Predeal, ca mesajul cel mai bun pentru 2011 este ca "dupa vremea rea vine si vremea buna", el aratand ca daca reformele vor fi continuate atunci "Romania va avea prosperitate in cadrul Uniunii Europene".

Accident cumplit pe calea ferată

O clipă de neatenţie a transformat sărbătoarea trecerii într-un nou an în doliu pentru patru familii din Truşeşti. Acestea şi-au pierdut câte o rudă în accidentul înregistrat ieri dimineaţă, în satul Măşcăteni din comuna Albeşti, unde maşina Espero condusă de Eugen Darie de 57 de ani şi în care se aflau Geanina Cristina Andrei de 38 de ani, Maria Puciu de 76 de ani şi Nicolae Rusu de 43 de ani, a fost izbită din plin de trenul personal 15613, aparţinând companiei private Regiotrans, care circula dinspre Iaşi spre Dorohoi.


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *