Unghii aplicate peste cea naturala

Unghii si Tatuaje  |  0 comentarii

Ai aici un model despre cum ar arata unghiile tale, cu inelul este mai greu, folosind un kit de unghii cu gel sau apeland la un salon local de manichiura.

Ce ne spune wikipedia: Unghiile tehnice cunoscute de asemenea și sub numele de unghii false, unghii artificiale, unghii de modă sunt extensii ale unghiilor naturale create cu ajutorul a diferite tehnici și materiale. Unele unghii artificiale încearcă să imite aspectul unghiei naturale cât mai bine posibil, în timp ce alte modele pot deforma în mod intenționat forma tipică a acesteia.

Potrivit lifepassionandbeauty.blogspot.ro, etapele de urmat pentru aplicarea unghiilor false cu gel, folosind sabloanele sunt urmatoarele:
- dezinfectam unghiile si ustensilele inainte de orice aplicare
- ne stabilim metoda de lucru si aflam ce trebuie sa facem (aplicare unghii cu tips, constructie gel, french, model, lungime).
- scurtam unghiile naturale pana la o lungime adecvata cat sa putem fixa sablonul bine (1 mm este suficient)
- pilim suprafata cu o pila de granulatie 150 (daca clienta are unghii groase si rezistente) sau 180 (daca are unghiile mai sensibile). Cu foarte multa grija si intr-o singura directie. Trebuie luat doar luciul unghiei, nu trebuie maltratate unghiile naturale.
- cu un betisor de lemn ridicam si impingem cuticulele. Daca sunt groase, lipite, folosim o solutie pentru eliminarea cuticulelor si stergem bine.
- cu freza curatam zona cuticulei de pielea moarta  (folosind capetele pentru cuticule - cele subtiri);

Potrivit euforia.tv, la unghiile din plastic aplicate epste unghia naturala - se pune putin adeziv pe unghia curata si pe partea inferioara a unghiei false, apoi se aplica unghia falsa peste cea naturala. Adezivul este insa acrylic (de obicei pe baza de methacrilat) si poate produce dermatita de contact. Alt adeziv folosit, mai puternic, este ethil-2-cianoacrilatul, dar acesta poate produce onicoliza (dezlipirea unghiei pe o portiune mai mult sau mai putin intinsa). Atentie insa, pentru indepartarea lor se foloseste o solutie speciala, pentru ca indepartarea prin alte metode poate duce la ruperea unghiilor naturale, formarea de godeuri (unghia arata „ca un degetar", cu mici depresiuni punctiforme) sau onicoschizis (exfolierea lamelara a unghiei).

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *