Universitatea „Lucian Blaga” a exmatriculat studentii rau platnici

Stiri Sibiu  |  0 comentarii

ULBS a exmatriculat studentii rau platnici

Un numar însemnat de studenti de aproape toate facultatile din cadrul Universitatii „Lucian Blaga” au fost examatriculati la începutul acestei veri ca urmare a nerespectarii clauzelor contractuale încheiate cu conducerea universitatii.
Desi au fost anuntati si chiar somati în mai multe rânduri ca se va ajunge la astfel de masuri daca nu-si achita taxele de scolarizare, o buna parte din studenti a ignorat mesajele universitatii. În aceste conditii ULBS a trecut la fapte si a reziliat contractele de scolarizare.
În fiecare an universitar, la începutul sesiunilor de examene, decanatele facultatilor din cadrul Universitatii „Lucian Blaga” anunta studentii la „cu taxa” ca nu vor fi primiti în examene daca nu-si achita taxele de scolarizare. De cele mai multe ori aceste anunturi sunt suficiente pentru a responsabiliza studentii rau-platnici si profesorii mai închid ochii la examene daca apar întârzieri la plata. Anul acesta situatia nu a fost cu mult diferita fata de alti ani iar anunturi referitoare la posibilitatea exmatricularilor au facut absolut toate facultatile înca de la începutul lunii martie. Spre deosebire de alti ani însa, anul acesta numarul studentilor care nu si-au achitat taxele a crescut. Mai mult decât atât, Senatul ULBS a decis în luna martie ca universitatea sa trimita somatii de plata unui numar de aproape o mie de studenti. În aceasta situatie se gaseseau în acel moment  6,15 la suta din totalul studentilor la cu taxa, atât la zi cât si la master, mai exact 17.749 de studenti. Reprezentantii Universitatii “Lucian Blaga” declarau atunci ca acesti 6,15 la suta, respectiv 1.088 de studenti nu au achitat nici macar o transa din totalul sumei pe care o datoreaza universitatii.

sursa: turnulsfatului.ro

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *