Vanzarile de locuinte au scazut cu 60 la suta in Sibiu - Ziare Sibiu

Stiri Sibiu  |  0 comentarii

Vanzarile de locuinte au scazut cu 60 la suta in Sibiu

Preturile terenurilor au scazut cel mai mult, dar si apartamentele continua sa se devalorizeze de la o luna la alta. Casele au devenit un lux interzis in oras, in conditiile in care de la inceputul anului si pana in prezent nu s-a vandut nici macar una.
Scaderea puterii de cumparare, „retezarea" a 25 la suta din veniturile bugetarilor, accesul din ce in ce mai greu la un credit imobiliar si devalorizarea leului au facut ca piata imobiliara din Sibiu sa se clatine serios in aceste vremuri. De suferit au cel mai mult dezvoltatorii imobiliari, iar de castigat au cei care vor sa isi cumpere o locuinta sau un teren. Bogdan Gicu, cel care este presedinte al Uniunii Nationale a Agentiilor Imobiliare din Sibiu a explicat pentru Adevarul de Seara care sunt fluctuatiile si tendintele in aceasta toamna pe piata imobiliara sibiana.
Apartamentele cu una sau doua camere sunt cele care mai fac ca tranzactiile de pe piata imobiliarelor sa mai reziste la o cota minima. „Omul cu venituri modeste nu mai are acces la bani si in aceste conditii tot ce se mai vinde acum vine in mare parte prin programul Prima Casa. Apartamentele cu preturi intre 30.000 si 50.000 de euro sunt cele care putem spune ca se mai cauta acum" a explicat acesta.

Sursa: Adevarul

01.10.2010


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *