Varza acra cu costita afumata - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare carne porc   |  0 comentarii

 Ingrediente:
1 varza murata (1kg) 300 g costita afumata 5 linguri de ulei 1 lingurita boia de ardei 10 boabe de piper sare
 Mod de preparare:

Se taie o varza mare, murata, in felii. Daca este prea acra, se spala intr-o apa sau doua si se scurge bine. Se taie costita afumata, cu sorici cu tot, in felii groase de un deget. Daca slanina este prea sarata, se va tine un timp in apa. Se asaza pe fundul cratitei unsa cu grasime un rand de felii de varza, apoi unul de costita, urmand asa pana se termina varza si costita. Se adauga o ceasca de apa si ulei. Varza acra cu costita afumata nu este gustoasa decat daca este grasa si scazuta. Se acopera, se da la cuptor si se lasa sa fiarba inabusit cel putin 3 ore. Cand este aproape gata se adauga cateva boabe de piper, si dupa gust, putina boia de ardei sau bulion. In timpul fiertului, daca este nevoie, se mai adauga putina apa.





Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *