Varza cu carne - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare carne porc   |  0 comentarii

 Ingrediente:
1 kg carne, 4 kg varză proaspata, 1 kg rosii, 200 g costita afumata, 200 g smintina, 100 ml vin, 200 ml ulei, (untura), 200 ml supa, sare, piper, foi dafin, cimbru, dupa gust.
 Mod de preparare:

Carnea se portioneaza, se spala si se fierbe inabusita in 1/2 din cantitatea de ulei cu putina supa sau apa. Spre sfirsitul inabusirii se adauga vinul, stropind bucatile de carne. Varza se curata de cotoare, se spala, se taie in fisii subtiri sub forma de fideluta, apoi se freaca cu sare. Costita se prajeste usor in tigaie, in uleiul ramas, apoi se adauga varza, foi de dafin, cimbru, piper boabe si putina apa pentru inabusire. Se fierbe varza inabusit, in cratita acoperita, cca 30 minute. Spre sfirsitul inabusirii se adauga rosiile care au fost curatate, spalate si taiate sferturi, apoi carnea cu sosul format. Se amesteca bine componentele si se introduce vasul in cuptor, mentinindu-se inca 40 minute. Se poate inabusi si pe plita, vasul fiind acoperit cu capac.





Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *