Virusul West Nile este inamicul public nr. 1 ! - Ziare Cluj

Stiri Cluj  |  0 comentarii

 „Inamic public nr. 1“!

Sapte romani – dintre care unul din Cluj – au fost infectati cu virusul West Nile transmis de tintari. Dintre acestia, doi au decedat. Alti 80 sint suspectati. Medicii specialisti spun ca riscul unei epidemii de meningita West Nile este aproape inexistent la Cluj, datorita climei nefavorabile dezvoltarii tintarilor.
Unul din cele sapte cazuri de imbolnavire a fost inregistrat in judetul Cluj, dar bolnavul se afla acum in afara oricarui pericol, fiind externat. Mihai Moisescu, director adjunct in cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Cluj, a explicat pentru monitorul ca in cazul imbolnavirii din Cluj este vorba despre un barbat din judetul Sibiu, fara domiciliu, care se aciuase pe linga o stina, acesta fiind adus la Spitalul de Boli Infectioase din Cluj-Napoca de catre ciobanul de la stina.
Sefii DSP Cluj asigura populatia ca in judetul Cluj riscul producerii unei epidemii este aproape inexistent, datorita climei care nu favorizeaza inmultirea excesiva a tintarilor. „Daca ne amintim de epidemia din 1996, majoritatea cazurilor au fost din sudul tarii", explica Mihai Moisescu. Potrivit acestuia, nu doar tintarii pot fi purtatori ai virusului, ci si cabalinele sau pasarile migratoare.

Sursa: monitorulcj.ro

02.09.2010Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *