Vom plati taxe si impozite mai mari! Vezi care sunt categoriile afectate

Stiri Bucuresti Ilfov  |  0 comentarii

Vom plati taxe si impozite mai mari! Vezi care sunt categoriile afectate

Guvernul Boc a adoptat ieri o serie de modificari la Codul Fiscal ce prevad introducerea unor taxe si impozite mai mari. Principalii contribuabili afectati de aceste modificari sunt cei care au venituri din activitati independente, angajatii care primesc tichete de masa si tichete cadou.
Beneficiarii unor venituri din drepturi de autor vor fi nevoiti sa suporte un impozit mai mare provenit din aplicarea unei cote mai ­mici a cheltuielilor deductibile, dar si din plata contributiilor sociale.
În plus, cota de cheltuieli deductibile calculata la drepturile de proprietate intelectuala va fi redusa de la 1 iulie la 20% din venitul brut, fata de 40% în prezent. Nici tichetele de masa, cele cadou si cele de vacanta nu scapa de aplicarea impozitului cu 16%, valoare care ar trebui suportata de angajat, a mai anuntat Vladescu.
Venituri mai mici vor avea si cei care desfasoara activitati pe piata de capital sau cei care au depozite bancare. Si la capitolul venituri din jocuri de noroc taxarea a fost modificata - acestea vor fi impozitate cu o cota de 25% aplicata asupra venitului net calculat la nivelul câstigurilor realizate într-o zi de la acelasi organizator sau platitor. Potrivit lui Vladescu, prin masurile aplicate, statul va face o economie anuala de 0,3% din PIB.

sursa: click.roComentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *