Zeci de mii de bucuresteni au devenit turisti navetisti pe litoral - Ziare Bucuresti

Stiri Bucuresti Ilfov  |  0 comentarii

Zeci de mii de bucuresteni au devenit turisti navetisti pe litoral

Turismul de o jumatate de zi tinde sa inlocuiasca turismul de weekend, devenit, la randul sau, prea costisitor pe timp de criza. Zeci de mii de bucuresteni au ales sa plece la mare dimineata si sa se intoarca in aceeasi zi, noaptea, dupa ce tarifele la cazare au inceput sa creasca.
Daca in medie costul unei calatorii dus-intors cu masina pe ruta Bucuresti - Constanta este, in functie de autoturism si de stilul de condus, in medie intre 150 si 250 de lei, aproape de media pretului unei camere de hotel inchiriate pentru o noapte, se pare ca multi bucuresteni au realizat ca este mai avantajos sa se intoarca seara in Capitala, pentru a reveni pe Litoral a doua zi. Daca avem in vedere ca intr-o masina pot calatori doua familii, calculele scot si mai mult in evidenta avantajul acestei solutii. Practic, cele doua familii ar imparti costul combustibilului, revenind fiecareia mai putin de 100 de lei de platit pentru drum.
Recordul weekendului l-a stabilit un bucurestean care gonea cu 248 de kilometri la ora, spre litoral. Aflat la volanul unui Porsche, tanarul se grabea sa ajunga la inaugurarea hotelului tatalui sau, un prosper om de afaceri. Bucuresteanul si-a castigat prima pozitie in topul vitezelor inregistrate de aparatele radar pe soselele din tara, in acest an, platind, in schimb, o amenda consistenta si ramanand fara permis.

Sursa: gandul.info

09.08.2010

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *