Dan Diaconescu si Dorel Parv acuzati de santaj

Coruptie  |  0 comentarii

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de inculpaţii:

DIACONESCU CRISTIAN – DAN, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV şi PÂRV DOREL – PETRU, realizator de programe la acelaşi post de televiziune, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de şantaj.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:
În perioada iulie – septembrie 2009, inculpatul Diaconescu Cristian – Dan, în calitate de asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, atât în mod direct cât şi prin intermediul inculpatului Pârv Dorel – Petru, a exercitat acte de ameninţare în scopul de a determina o persoană să dea suma de 200.000 euro pentru a nu dezvălui opiniei publice fapte reale sau imaginare compromiţătoare pentru persoana respectivă, cum ar fi deţinerea unei importante averi nejustificate sau efectuarea de tranzacţii imobiliare ilicite.Sub presiunea acestor ameninţări, din suma iniţial pretinsă, persoana respectivă a plătit efectiv 30.000 euro şi 4.200 lei inculpatului Pârv Dorel – Petru în scopul de a ajunge, în final, la inculpatul Diaconescu Cristian – Dan.
Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 22 iunie 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 23 iunie 2010, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a admis cererea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a ambilor inculpaţi pe termen de 29 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *