Calendar inscriere in clasa I si clasa pregatitoare in anul scolar 2014-2015

Legislatie educatie  |  0 comentarii

Ministerul Educatiei Nationale a postat pe pagina de internet www.edu.ro proiectul de Metodologie de inscriere a copiilor in invătământul primar pentru anul scolar 2014-2015 şi Calendarul aferent procedurilor de inscriere. MEN nu a operat nicio modificare privind procedurile de inscriere. Vezi Metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul primar ( clasa I si clasa pregatitoare)

Pentru ca etapele de inscriere in invătământul primar să nu se suprapună cu alte activităti didactice desfăşurate in unitătile de invătământ, MEN a devansat Calendarul de inscriere, comparativ cu anul şcolar anterior. Documentele, in format pdf., pot fi consultate in curand pe site-ul model-de.ro.

Pregătirea înscrierii în învătământul primar va incepe pe 17 februarie 2014 prin afisarea circumscriptiilor scolare si a planului de scolarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învătământ, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, si pe site-ul inspectoratului scolar. Afisarea, la sediul fiecărei unităti de învătământ si pe site-ul acesteia, dacă există, sau pe site-ul inspectoratului scolar, pentru unitătile de învătământ care nu au site propriu, a informatiilor care permit părintilor să cunoască activitatea specifică clasei pregătitoare din cadrul unitătii, cum ar fi: posibilitatea organizării procesului de învătământ în cadrul unei grădinite aflate în structura scolii sau în consortiu cu scoala, posibilitatea organizării programului scoala după scoală, fotografii ale spatiului în care se desfăsoară activitatea la clasa pregătitoare.

Afisarea programului de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor solicitată de părinti, în conformitate cu prevederile din Metodologia de înscriere a copiilor în învătământul primar pentru anul scolar 2014-2015, prevăzută în anexa nr. 2 la ordin. Afisarea unitătilor/ institutiilor în care se realizează evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor solicitată de părinti, în conformitate cu prevederile din Metodologia de înscriere a copiilor în
învătământul primar pentru anul scolar 2014-2015.

Descarca tot calendarul inscrierii in clasa 1 Descarca gratuit

Vezi si Metodologia de inscriere a copiilor in clasa I in anul scolar 2014-2015

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *