Strategia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca 2014-2020

Legislatia muncii  |  0 comentarii

Guvernul României a emis HGR 1071 din 11 Decembrie 2013 privind aprobarea Strategiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca 2014-2020 si a Planului de actiuni pe perioada 2014-2020 pentru implementarea Strategiei nationale. Actul normativ a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 75 din 2014.

Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

ART. 1
Se aproba Strategia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca 2014-2020, denumita in continuare Strategia nationala, prevazuta in anexa nr. 1.
ART. 2
Se aproba Planul de actiuni pe perioada 2014-2020 pentru Implementarea Strategiei nationale, denumit in continuare Plan de actiuni, prevazut in anexa nr. 2.
ART. 3
Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, ministerele si celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale, precum si autoritatile administratiei publice locale au obligatia de a duce la indeplinire masurile specifice domeniului lor de activitate prevazute in Planul de actiuni.
ART. 4
Finantarea necesara indeplinirii masurilor prevazute in Planul de actiuni se realizeaza de catre fiecare institutie/autoritate publica implicata, prin absorbtia fondurilor europene nerambursabile si asigurarea resurselor financiare necesare pentru cofinantarea proiectelor realizate cu acestea, precum si in limita fondurilor aprobate anual in bugetul institutiilor publice implicate.
ART. 5
Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezenta hotarare si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 75 bis, care se poate achizitiona de la Centrul pentru relatii cu publicul al Regiei Autonome "Monitorul Oficial", Bucuresti, sos. Panduri nr. 1.

Primul Ministru - Victor Ponta
Ministrul muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice, Mariana Campeanu
Ministrul delegat pentru dialog social, Adriana Doina Pana
Viceprim-ministru, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, Nicolae-Liviu Dragnea
Viceprim-ministru, ministrul finantelor publice, Daniel Chitoiu
p. Ministrul educatiei nationale, Gigel Paraschiv, secretar de stat
Ministrul delegat pentru invatamant superior, cercetare stiintifica si dezvoltare tehnologica, Mihnea Cosmin Costoiu

Bucuresti, 11 decembrie 2013.
HGR 1071/2013

Vezi si: Locuri de munca

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *