7 ianuarie - situatia actiunilor de deszapezire in Bucuresti

Stiri Bucuresti Ilfov  |  0 comentarii

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a prezentat in cadrul sedintei CGMB de astazi 7 ianuarie,  situatia actiunilor de deszapezire in Bucuresti, din noaptea trecuta, precum si planul de masuri si actiuni pentru zilele urmatoare:
 
IN PREMIERA, Capitala nu a fost blocata la prima zapada, ca in anii trecuti,  desi conditiile meteorologice au fost extrem de dificile, zapada viscolita o zi si jumatate si ger. Nu au mai fost artere inaccesibile, am putut ajunge peste tot, astazi Bucurestiul este la negru, la asfalt, se lucreaza intensiv pe strazile adiacente si pe trotuarele care nu apartin asociatiilor de proprietari si agentilor economici. Potrivit legii si regulamentului de salubritate al Municipiului Bucuresti, agentii economici si asociatiile de proprietari au obligatia  sa actioneze pentru deszapezirea si indepartarea poleiului de pe trotuarele aferente imobilelor pe care le detin sau le administreaza. Trotuarele care nu apartin nici agentilor economici, nici asociatiilor de locatari vor fi curatate de operatorii de salubritate.

S-a actionat cu material antiderapant pe toate arterele, s-a inceput evacuarea si transportul zapezii in sectoarele 2, 3, 4 si 6 si  se actioneaza in continuare cu material antiderapant in toate zonele din urgenta II, adica  arterele secundare, adiacente, se curate rigolele, refugiile, statiile RATB”. 
 
Referitor la masurile care vor fi luate fata de operatorii de salubritate care nu au respectat intocmai dispozitiile Primarului General, Gabriela Firea a explicat: In legatura cu operatorii de salubritate, tin sa precizez: cine si-a facut treaba in aceste zile si ore ramane sub contract, cine nu si-a facut treaba pleaca! Nu ma sperie faptul ca sunt contracte incheiate pe 15-20 ani, sa mergem in fata judecatorului si avocatul angajat de operatorul de salubritate sa sustina ca operatorul respectiv trebuie sa lucreze in continuare pentru bucuresteni si noi venim cu argumente, cum si-au facut datoria si cum a trebuit sa ii impulsionam pentru a-si face treaba. Trebuie sa arate respect fata de bucuresteni, pentru ca din banii cetatenilor Capitalei sunt platite acele contracte.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *