ETransport - Costuri imense pentru firmele de constructii

Stiri Bucuresti Ilfov  |  1 comentarii

ETransport - Costuri imense pentru firmele de constructii in urma implementarii acestui sistem sau "Unde nu-i cap vai de picioare" !

Motivele prezentate de Guvern ptr implementarea de urgenta a sistemului etransport:

  • prevenire şi combatere a comerţului ilicit de bunuri

  • combaterea fraudei în domeniul comerţului de bunuri cu risc fiscal ridicat deoarece ANAF a demostrat ca prejudiciile cauzate bugetului sunt semnificative şi TVA rămâne nerecuperată

  • în vederea reducerii evaziunii şi fraudei fiscale din domeniul comercializării bunurilor cu risc fiscal ridicat

Motivarea Ordontantei de urgenta este "admirabila, e sublima, putem zice, dar lipseste cu desavarsire" cand este vorba de aplicarea actului normativ in cazul firmelor de constructii.

Nu inteleg unde-i comertul (obligatia de raportare este "coplesitoare") in situatia in care distribui din "magazia proprie produse cu risc fiscal ridicat raportate anterior de furnizor) catre 3-5 santiere proprii daca am documentele prevazute de lege, mai exact Aviz de expeditie cu mentiunea "Fara facturare" ?

P.S. Nu cunosc info ANAF cu privire la introducerea in etransport a datelor privind comertul ilicit cu legume, plante, fructe si imbracaminte tricotate, insa sunt curios sa stiu care a fost motivul ptr care ANAF nu a introdus in lista produselor cu risc fiscal ridicat "Cerealelele" !?

Intrebari si raspunsuri etransport: aplicatia https://www.anaf.ro/ETRANSPORT/interf/notificare
1. Sectiunea "Bunuri Transport" Camp "Scopul Operațiunii": Pentru bunurile livrate din depozit catre santiere se alege optiunea "Transfer intre gestiuni" sau " Altele" ?
2. Sectiunea "Bunuri Transport": Dat fiind faptul ca in terminologia de specialitate sunt mai multe definitii, Ce intelegeti prin "Greutate netă(Kg)" si "Greutate brută(Kg)" ?
3. Sectiunea "Bunuri Transport": De ce este necesara valoarea in lei fara tva in cazul "Transfer intre gestiuni" sau "Altele" ?
4. Dat fiind faptul ca Sectiunea "Loc Descarcare" nu permite adaugarea de noi campuri: Cum procedam in cazul in care sunt mai multe locuri de descarcare ? 

Intrebare eTransport: SPV permite inregistrarea a doi sau mai multi utilizatori cu semnatura electronica pentru acelasi Cod Fiscal ? Intreb aceasta deoarece de la 1 iulie 2022 devine obligatorie inregistrarea in Sistemul E-factura (ptr. operatiunile cu institutii publice sau produse cu risc fiscal) insa in cadrul companiei persoana care are aceasta obligatie (facturare) este diferita de persoana care are acces la SPV ptr. extrase de cont, recipise, solicitari de documente de la ANAF.


Comentarii facebook

1 Comentarii la articol

  • Ardeleanu Marius

    14 Iunie 2022, 06:46

    1

    Ce parere aveti despre nivelul amenzilor? Nu inteleg de ce trebuie sanctionat soferul ?

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *