Cum se obtine cazierul judiciar daca va aflati la munca in strainatate ?

Stiri Bucuresti Ilfov  |  0 comentarii

Potrivit  Legii nr. 290/2004 privind cazierul judiciar Persoanele fizice care se afla in strainatate pot solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei. In cazul cererilor depuse in conditiile prevazute mai sus, certificatul de cazier judiciar se elibereaza in cel mult 30 de zile de la data solicitarii.

La cererea motivata a persoanelor aflate in strainatate, misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei pot elibera, dupa efectuarea verificarilor necesare in bazele de date prevazute la art. 34 alin. (1), adeverinte in care consemneaza rezultatele verificarilor, potrivit art. 17 si 18. Adeverintele prevazute la alin. (3) au valoarea juridica a unui certificat de cazier judiciar, se utilizeaza exclusiv in strainatate, se elibereaza in cel mult 10 zile de la data solicitarii si sunt valabile 6 luni de la data eliberarii.

Certificatul de cazier judiciar pentru persoane fizice se poate solicita si prin imputernicitii acestora, conform procedurilor legale in vigoare, dupa cum urmeaza:
    a) in tara, numai pe baza unei procuri autentificate de catre un notar public;
    b) in strainatate, pe baza unei procuri autentificate prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei ori de catre un notar, cu respectarea cerintelor legalizarii actelor oficiale straine. Pentru statele care au aderat la Conventia de la Haga din 5 octombrie 1961 este suficient sa fie aplicata apostila.

Continutul procurii trebuie formulat in termeni clari, din care sa rezulte persoana care a fost mandatata, scopul si durata mandatului. Cand certificatul de cazier judiciar este necesar pentru depunerea la dosarul de gratiere individuala, acesta poate fi solicitat de catre persoana condamnata, aparatorul ori reprezentantul legal al acesteia, sotul persoanei condamnate, copiii, ascendentii, fratii ori surorile persoanei condamnate sau ai sotului acesteia.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *