Primaria sector 4 Bucuresti interpreteaza in mod abuziv Codul de Procedura Fiscala

Stiri Bucuresti Ilfov  |  0 comentarii

Am solicitat online (sic) un certificat de atestare fiscala ptr lichidarea voluntara a unei firme (societati comerciale) care nu a avut in patrimoniu cladiri, terenuri, mijloace de transport si nici nu a inchiriat/concesionat terenuri sau cladiri de la institutii publice.

Toate "bune si frumoase" pana cand a trebuit sa completez/incarc campurile "Dovada încheierii contractului cu operatorul de salubritate autorizat si Dovada achitării taxei de salubrizare la zi "  Am mentionat ca sediul firmei este intr-un imobil (garsoniera proprietate persoana fizica) administrat de o asociatie de proprietari care la randul ei, are contract cu societatea de salubrizare.

Surpriza a fost cand am primit raspunsul la solicitare:

"În vederea soluționării cererii dvs. vă aducem la cunostință faptul că se impune atașarea documentelor solicitate prin H.C.L.S.4 nr. 176/14.07.2022 pentru completarea H.C.L.S.4 nr. 50/12.04.2021 privind instituirea taxei speciale de salubrizare “ Beneficiarii serviciului public de salubrizare au obligația de a face dovada încheierii contractului cu operatorul de salubritate autorizat, potrivit legii, să presteze serviciul de salubrizare pe raza Sectorului 4 al Municipiului București și respectiv a achitării taxei de salubrizare la zi, pentru toate operațiunile și serviciile asigurate de către Direcția Generală de Taxe și Impozite Locale Sector 4, Direcția Mobilitate Urbana Sector 4, Direcția Administrarea Domeniului Public, Direcția Generală de Urbanism și Amenajarea Teritoriului și Direcția Autorizări din cadrul Aparatului de specialitate al Primarului Sectorului 4”. Având în vedere faptul că nu ați încărcat toate documentele necesare lucrarea dvs a fost soluționată nefavorabil.Vă rugăm să redepuneți documentele menționate completând o noua solicitare conform celor mentionate pe platforma on line."

M-am tot "plimbat" prin Codul de Procedura Fiscala in ideea ca exista un capitol distinct special creat pentru Primaria Sectorului 4 Bucuresti. Va asigur ca nu exista.

Solicitarile (prin site) "obladuite si acceptate de functionari publici si totodata platite din bani publici" de Primar Daniel Baluta, Viceprimar Florea Robert  Cristian si Seful Directiei Economice din cadrul Primariei sectorului 4 Bucuresti sunt abuzive si nelegale deoarece:
  • Certificatul de atestare fiscala se elibereaza in baza unei legi (Codul de Procedura Fiscala) iar motivele de respingere invocate (hotarari CLM) sunt fara valoare juridica. CLM UAT sector 4 nu este legiuitor si nici nu poate adauga la lege;
  • Mai mult "taxa de salubrizare" nu este un venit fiscal care sa poata fi impus, urmarit si executat silit conform Codului de Procedura Fiscala;

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *