Avocatul constantean Avram Adrian pus sub control judiciar

Stiri Constanta  |  0 comentarii

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 27 februarie 2017 până la data de 27 aprilie 2017, față de inculpatul AVRAM ADRIAN, avocat în cadrul Baroului Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de favorizarea făptuitorului.

Din ordonanța privind măsura controlului judiciar întocmită de procurori a rezultat că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: 

La data de 7 decembrie 2016, inculpatul Avram Adrian, în calitate de avocat și apărător ales al inculpatului Balaican Vasile (trimis în judecată de către D.N.A. – Serviciul Teritorial Constanța pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, vezi comunicat nr. 738/VIII/3 din 31 mai 2016) l-a abordat pe inculpatul Dimoftache Răzvan, căruia i-a propus o înțelegere frauduloasă, de natură a determina pronunțarea unei soluții favorabile ambilor inculpați.

Astfel, inculpatul Avram Adrian i-a propus lui Dimoftache Răzvan să-și schimbe declarațiile date în fața procurorilor în sensul de a declara în instanță că suma de 500 de euro remisă fostului magistrat Balaican Vasile nu reprezenta prețul traficării influenței, ci un împrumut anterior. În opinia inculpatului Avram Adrian, în condițiile în care ambii inculpați ar fi declarat că suma remisă reprezintă un împrumut restituit, se puteau obține soluții de achitare.

Această precizare a fost făcută după ce inculpatul Avram Adrian, practician al dreptului, a afirmat că a studiat dosarul și prevede că se va ajunge la condamnări. De asemenea, acesta a precizat expres că este necesar ca ambii inculpați să își însușească teza mincinoasă a împrumutului.

Ulterior, în alte două rânduri, inculpatul Avram Adrian i-a transmis expres lui Dimoftache Răzvan că este bine să își însușească apărarea formulată de Balaican Vasile, în sensul că banii dați acestuia din urmă au reprezentat un împrumut și nu prețul traficării influenței.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *