Captura record de tigari de contrabanda in portul Constanta

Stiri Constanta  |  0 comentarii

În cadrul operaținii SCUT, derulate de ANAF prin Direcția Generală a Vămilor (DGV), inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanţa sud au efectuat în data de 13.03.2017 cea mai mare captură de țigarete din ultimii 4 ani, descoperind într-un container sosit din Thailanda, cu mărfuri pentru piaţa internă, 14.000.000 de ţigarete tutun, bunuri nedeclarate şi susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 2 800 000 euro.

Containerul care transporta hârtie de copiator drept marfă declarată, a fost controlat fizic de inspectorii vamali, aceștia descoperind aproximativ 700.000 pachete țigarete din tutun, bunuri nedeclarate la autoritatea vamală.

Potrivit DGV din cadrul ANAF, marfa este susceptibilă de a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuală pentru mărcile GOLD MOUNT şi RICHMAN. Valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunului original este de aproximativ 2 800 000 euro. Conform prevederilor legale, urmează a fi sesizate organele de urmărire penală.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *