Judecatoarea Vamvu Angelica Vali din cadrul Judecatoriei Medgidia a fost sanctionata pentru exercitarea functiei cu grava neglijenta

Stiri Constanta  |  0 comentarii

În şedinţa din data de 22 martie 2017, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis în parte acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Vamvu Angelica Vali, judecător în cadrul Judecătoriei Medgidia.
     
În temeiul prevederilor art. 100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia a aplicat doamnei judecător sancţiunea disciplinară constând în “diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 10% pe o perioadă de 2 luni” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. t) teza a II-a  raportat la art. 99^1 alin. 2 din acelaşi act normativ - “exercitarea funcţiei cu … gravă neglijenţă”.

Hotărârea secţiei va cuprinde, alături de alte elemente prevăzute de lege, descrierea faptei pentru care s-a aplicat sancţiunea disciplinară menţionată, urmând a fi redactată şi publicată pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro în termen de 20 de zile de la pronunţare. Aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit  ART. 99 litera t) din Legea 303/2004 actualizata in anul 2017 constituie abateri disciplinare "exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta". Potrivit ART. 99^1 alineat (2) din acelasi act normativ "Exista grava neglijenta atunci cand judecatorul sau procurorul nesocoteste din culpa, in mod grav, neindoielnic si nescuzabil, normele de drept material ori procesual".

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *