Procurorul Balaican Vasile urmarit penal de DNA Constanta

Stiri Constanta  |  0 comentarii

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului BALAICAN VASILE, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori reiese că există probe din care rezultă presupunerea rezonabilă că, la data de 11 decembrie 2013, inculpatul Balaican Vasile, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, a primit suma de 2.000 euro de la o persoană (denunţătoare în cauză) lăsând-o să creadă că va interveni pe lângă un lucrător de poliţie din cadrul unei secții de poliție din Constanţa, astfel încât acesta să efectueze cercetări într-un dosar penal într-o manieră care să asigure o soluţie favorabilă persoanei denunţătoare, urmărită penal în cauza respectivă. Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, o parte din actele de urmărire penală fiind efectuate de către lucrătorul de poliţie asupra căruia inculpatul a afirmat că avea influenţă, în baza unei delegări emise de procurorul de caz.

Inculpatului Balaican Vasile li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală și acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 alin 2 ) Cod de procedură penală.

Data: 8.02.2014, 8 februarie 2014

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *