Director adjunct APIA Constanta acuzat de acordare ilegala de subventii agricole

Stiri Constanta  |  0 comentarii

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul ȘAMATA PANAIT, la data faptelor consilier superior în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) Tulcea – Centrul Local Baia, în prezent director executiv adjunct A.P.I.A. Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

- folosire de documente false, inexacte ori incomplete în vederea obținerii de fonduri europene 
- fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată , 
- fals intelectual, în formă continuată.  

Din ordonanța întocmită de procurori au rezultat aspecte ce conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia: 

În perioada 2011-2012, suspectul Șamata Panait, în calitate de consilier superior în cadrul A.P.I.A Tulcea – Centrul Local Baia, a falsificat mai multe înscrisuri sub semnătură privată (cereri, angajamente și declarații) pe care le-a completat și semnat în numele a doi fermieri fără acordul sau știința lor.

De asemenea, în același context, suspectul, în calitate de funcționar public, a falsificat acte oficiale cu prilejul întocmirii lor, prin consemnarea faptului că fermierii respectivi s-au prezentat, au completat și semnat cererile depuse la sediul A.P.I.A. Tulcea - Centrul Local Baia.

Ulterior, toate înscrisurile falsificate au fost folosite de același consilier, prin înregistrarea și includerea lor, cu rea-credință, în procedurile de aprobare subvenții agricole pentru perioada 2011-2012. Aceste demersuri ale suspectului Șamata Panait au avut ca finalitate obținerea pe nedrept, scriptic pe numele unuia dintre cei 2 fermieri, a sumei totale de 24.516 lei, reprezentând fonduri europene și naționale nerambursabile.

Suspectului Șamata Panait i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *