Experti contabili si firme de contabilitate: CECCAR si imaginea fidela a patrimoniului

VIP  |  0 comentarii

De ce este important ca o firma sa prezinte o imagine fidela a patrimoniului si a situatiilor financiare ? Prezentarea unei imagini fidele a patrimoniului și a situațiilor financiare ale unei companii este esențială din mai multe motive:

Credibilitate și încredere: O prezentare corectă și fidela a situațiilor financiare sporește încrederea investitorilor, clienților, partenerilor de afaceri și a altor părți interesate în afacerea companiei. Când informațiile financiare sunt transparente și precise, aceasta creează o reputație de încredere pentru firmă.

Acces la capital: Pentru a obține finanțare din partea investitorilor sau instituțiilor financiare, este esențial să prezinte o imagine fidela a situației financiare. Investitorii și creditorii vor efectua analize asupra situației financiare pentru a evalua riscurile și oportunitățile asociate cu investiția sau împrumutul. Informațiile inexacte sau ascunse pot descuraja potențialii investitori și pot face mai dificilă obținerea de capital.

Cine este responsabil cu respectarea principiilor de mai sus: Administratorul sau contabilul/firma de contabilitate? Potrivit legii toata responsabilitatea o poarta administratorul firmei si acest lucru ar trebui sa dea de gandit celor care prefera sa plateasca o suma modica pentru servicii prestate doar de un contabil/economist obisnuit. Mai mult, am identificat firme de contabilitate inscrise in tabloul Corpului Expertilor Contabili si a Contabililor Autorizati (CECCAR) care nu respecta principiile de mai sus pentru propriile situatii financiare (bilanturi SIC) !!!

Echipa noastră de profesioniști este dedicată să te ajute să navighezi cu succes în lumea complexă a finanțelor și să îți asigure succesul pe termen lung al afacerii tale. Contactează-ne astăzi pentru a începe!

Ec. Dumitrascu Petrica

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *