Cum va aparati de partenerii de afaceri neseriosi care vor sa va traga teapa

VIP  |  0 comentarii

Oamenii de afaceri cu "state vechi" se intalnesc adesea cu situatia in care parteneri cu care au facut afaceri ani la rand, dupa ultimele comenzi (este o moda in randul firmelor mici), se trezesc cu notificarea unui judecator sindic prin care este instiintat ca firma amicului lui de 10 ani "s-a trantit in faliment"!

Va recomandam ca la inchierea unui contract de vanzare cumparare, de prestari servicii, etc (in care dvs. sunteti furnizorul) sa solicitati administratorului sau reprezentantului legal al firmei cliente, urmatoarea declaratie, anexa la contract):

Declaratie privind inexistenta starii de faliment

Subsemnatul(a) (Administratorul sau reprezentantul legal al clientului), CNP ...................., in calitate de administrator al Societatii Comerciale .............. cu sediul in ......., inmatriculata la Registrul Comertului sub nr. ......., avand Codul Unic de Inregistrare Fiscala ..... declar pe proprie raspundere ca:

a) Societatea nu este în stare de faliment ori lichidare, afacerile mele nu sunt conduse de un administrator judiciar sau activităţile mele comerciale nu sunt suspendate si nu fac obiectul unui aranjament cu creditorii, de asemenea, nu am cunostinta si nici nu sunt într-o situaţie similară cu cele anterioare, reglementată prin lege;
b) nu fac obiectul unei proceduri legale pentru declararea mea în una dintre situaţiile prevăzute la lit. a);

Inteleg ca in cazul in care aceasta declaratie nu este conforma cu realitatea sunt pasibil de incalcarea prevederilor legislatiei penale privind falsul in declaratii.

Semnatura olografa a administratorului / reprezentat legal)

NOta: Declaratia se poate detalia mult mai mult! Important este sa va asigurati ca partenerul dvs. de afaceri nici prin cap nu-i trece sa va traga o teapa. Daca aveti nevoie de modele de contracte va recomandam pagina noastra: Contracte diferite modele

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *