Constantin Brancusi, Mihai Eminescu, Nicolae Iorga si Andrei Saguna sunt proiectele de finantare nerambursabila ale Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni

VIP  |  0 comentarii

Potrivit Ghidului din 3 februarie 2017 al beneficiarului, Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni, denumit in continuare Ministerul, sprijina activitatea romanilor de pretutindeni prin acordarea de finantari nerambursabile si alte mijloace de sprijin financiar, in limita bugetului alocat, cu respectarea principiilor liberei concurente, eficacitatii utilizarii fondurilor publice, transparentei si a tratamentului egal. Finantarile nerambursabile se acorda pe baza evaluarii proiectelor sau actiunilor de catre o comisie de evaluare si se realizeaza efectiv prin contracte incheiate cu solicitantii ce au intrunit conditiile cumulative prevazute de prezentul Ghid, in conditiile Legii nr. 321/2006 privind regimul acordarii finantarilor nerambursabile pentru programele, proiectele sau actiunile privind sprijinirea activitatii romanilor de pretutindeni si a organizatiilor reprezentative ale acestora, precum si a modului de repartizare si de utilizare a sumei prevazute in bugetul Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni pentru aceasta activitate, a Legii nr. 299/2007 privind sprijinul acordat romanilor de pretutindeni si a Programului de Guvernare 2017 - 2020.

Programele de finantare nerambursabila ale Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni pana in anul 2020 sunt:
 1. Cultura - "Constantin Brancusi"- pastrarea, dezvoltarea si afirmarea identitatii etnice, culturale, religioase si lingvistice a romanilor din vecinatate, din emigratie si din diaspora de mobilitate, precum si intarirea legaturilor dintre Romania si comunitatile romanesti din afara granitelor tarii.
 2. Mass-media - "Mihai Eminescu"- pastrarea si afirmarea identitatii culturale a romanilor, promovarea Romaniei si a valorilor comunitatilor romanesti, pastrarea unor mai bune legaturi cu tara a romanilor care au domiciliul/resedinta in strainatate si apararea intereselor romanilor din afara granitelor, prin sprijinirea mass-mediei de expresie romaneasca din comunitatile romanesti de peste hotare.
 3. Educatie - "Nicolae Iorga"- sprijinirea procesului de integrare a romanilor care isi au domiciliul/resedinta in strainatate in paralel cu pastrarea si afirmarea identitatii lingvistice a romanilor de pretutindeni si formarea noii generatii, care sa reprezinte Romania si interesele romanesti in strainatate.
 4. Spiritualitate si traditie - "Andrei Saguna"- pastrarea identitatii spirituale si respectarea libertatii religioase a romanilor de pretutindeni.
 5. Societatea civila - "Dimitrie Gusti"- sprijinirea, consolidarea si extinderea mediului asociativ in comunitatile locuite de romani si solidaritatea pe care societatea civila o genereaza in randul comunitatilor de romani.


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *