Ardei umpluti cu peste
Ardei umpluti cu Stavrid
2 kg stavrid cu cap (sau orice fel de peste oceanic); 300 g ardei gras; 100 g orez; 150 g morcov; 400 g ceapa; 150 g telina radacina, 200 g ulei, 2 oua, 100 g faina, 100 g pasta de tomate, 1 kg rosii proaspete sau 500 g conservate, 200 ml vin alb, 2 fire cimbru, 50 g usturoi, 2 legaturi marar verde, zahar, piper si sare dupa gust.
Mod de preparare:
Pestele se decongeleaza, se curata, se indeparteaza capul si intestinele, se spala, se face fileuri, se scot oasele, se taie in bucati. Oasele se fierb in apa si se strecoara. Ardeii se curata, se spala, se cresteaza la virf si se scurg. Orezul se alege, se spala, se fierbe cu 500 ml supa de oase de peste, apoi se trece prin jet de apa rece si se scurge. Morcovii, telina radacina si ceapa se curata, se spala, se taie in felii subtiri. Rosiile proaspete se curata, se spala, se taie in bucati mari. Pasta de tomate se dilueaza cu 150 ml supa de oase de peste. Usturoiul se curata, se spala si se taie in felii subtiri. Mararul verde se curata, se spala si se toaca marunt. Ceapa se inabusa cu 100 ml ulei si 100 ml supa de oase de peste. Bucatile de peste se amesteca cu jumatate din cantitatea de ceapa si se trec prin masina de tocat. Compozitia obtinuta se amesteca cu orez, 50 gr. pasta de tomate, jumatate din cantitatea de piper si marar verde, oua, sare, pina se obtine o pasta omogena. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii care se asaza cu gura in jos intr-un vas cu 100 ml ulei. Se tin in cuptor circa 5 minute. Se prepara un sos tomat din morcovi, telina, restul de ceapa care se inabusa cu uleiul ramas si 500 ml supa de oase de peste. Se pune la fiert si i se adauga faina dizolvata in 150 ml supa de oase de peste, pasta de tomate, rosii, vin, usturoi, cimbru, sare. Cind legumele s-au fiert, se racesc si se strecoara. Sosul se toarna peste ardei, care se pun din nou in cuptor pentru gratinare.
Preparatul se asaza pe un platou sau portionat in farfurii, cu marar verde deasupra. Se servesc calzi.
Ardei umpluti cu Ton
Ingrediente:8 ardei graşi, 500 g ton în ulei, o ceapă, 2 ardei capia, 100 g capere, 3 castraveţi muraţi, 150 ml smantan, 75 g unt, 100 g făină, 600 ml apă, o lingură de muştar, rozmarin, sare, piper, o lămîie.
Mod de preparare:
Castraveţii se curăţă şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se pun într-o strecurătoare şi se scurg.
Untul se taie în cuburi şi se pune la topit într-o tigaie. Se adaugă ceapa tocată mărunt şi se căleşte două minute. Se toarnă făina dizolvată cu puţină apă şi se amestecă.
Cînd începe să se îngroaşe se adaugă restul de apă, smîntîna, sarea şi piperul după gust. Se fierbe pînă cînd se îngroaşă sosul, se adaugă muştarul şi castraveţii raşi.
Se fierbe 15-20 de minute, se opreşte focul şi se lasă să se răcească.
Ardeii graşi se spală, li se taie un căpăcel şi se condimentează. Ardeii capia se curăţă de seminţe, se toacă mărunt şi se pun într-un castron. Se amestecă bine cu tonul tocat mărunt, caperele, sucul de la lămâie, sare şi piper.
Se umplu ardeii cu această compoziţie şi se servesc imediat, cu sosul de castraveţi.
În sos se poate adăuga şi o jumătate de linguriţă de rozmarin tocat mărunt.
Ardei umpluti cu humus si peste
Ingrediente: 4 ardei graşi, 4 fileuri de peşte, 3 ouă, 2 linguri făină, o lingură de mălai, boia dulce, 2 cutii cu humus, smîntînă, un fir de praz, 150 g roşii cherry, salată verde, o lămîie, sare, piper, ulei de măsline, pătrunjel.Fileurile de peşte se spală, se presară sare, piper şi se aşază pe o farfurie. Făina se amestecă bine cu mălaiul, o linguriţă de boia dulce, sarea şi piperul după gust.Ouăle se bat cu o furculiţă, se condimentează şi se adaugă amestecul de făină cu mălai.
Se trec fileurile prin acest amestec şi se prăjesc în ulei încins. Se scot cu o spumieră şi se pun pe un şervet absorbant.
Humusul se amestecă bine cu două linguri de smîntînă, sarea, piperul şi sucul de la jumătate de lămîie.
Se adaugă două linguri de praz tocat mărunt şi se amestecă. Se acoperă cu un capac şi se introduce la rece pentru zece minute.
Ardeii graşi se taie în jumătăţi sau li se taie doar capacul. Se curăţă de seminţe şi se umplu cu pasta de humus. Fileurile de peşte se taie în bucăţi mai mici şi se pun peste humus.
Se servesc alături de o salată din roşii, praz, salată verde şi pătrunjel.
Posteaza un comentariu
Campurile marcate sunt obligatorii *
0 Comentarii la articol