Chiftele din diferite tipuri de peste
Chiftele din păstrăv cu salată
Ingredientele necesare retetei: 2 pastravi, 2 cartofi, 1 morcov, 2 oua, 4 catei de usturoi, o foaie de dafin, 7-8 seminte de mustar, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, o legatura de marar, o legatura de ridichi, salata bowl, o lamaie.Cum se prepara: Pastravul se curata, se dezoseaza si se taie in bucati mai mici. Se pune o oala cu apa la fiert, se adauga foaia de dafin, semintele de mustar, putina sare si piper. Se fierbe pestele, se paseaza si se lasa sa se raceasca. Usturoiul se piseaza impreuna cu putina sare si se pune intr-un castron. Se adauga cartofii si morcovul curatati de coaja si dati pe razatoarea cu ochiuri mici. Mararul se spala si se toaca o jumatate din legatura. Se presara mararul tocat peste cartofi, se adauga pestele, ouale, sarea si piperul dupa gust. Se formeaza cu mana chiftelute si se prajesc in uleiul incins, avand grija sa nu se arda.
Se servesc impreuna cu salata bowl si ridichile taiate felii. Cand pestele este fiert, se poate stropi cu suc de lamaie.
Chiftele din Cod în stil indian
Ingredientele necesare: 600 g cod dezosat, 2 ardei iuti curatati de vine si seminte si taiati felii, 1 lingura ghimbir ras, 1 lingurita praf de curry, 2 lingurite seminte de mustar, 2 linguri patrunjel proaspat tocat, 100 g paine alba inmuiata in lapte dulce si stoarsa, 4 catei de usturoi tocati, 100 g faina, 6 linguri ulei de floarea-soarelui.Cum se prepara: Amestecati si omogenizati pestele, painea si condimentele (cel mai bine este cu ajutorul unui robot de bucatarie). Formati 12 chiftele si dati-le prin faina. Incingeti uleiul la temperatura potrivita si prajiti cate 3-4 chiftele deodata, circa 5 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc.
Serviti chiftelele cu salata de rosii cu ceapa de apa si menta si stropite cu iaurt si sos picant.
Chiftele din surimi cu porumb
Ingrediente: 250 g surimi, 1 conservă de porumb, 1/2 ceapă tocată, 2 ouă, sos soia, ketchup sau sos iute, ulei.Preparare: Porumbul din conservă se scurge, se amestecă cu ceapa tocată, surimi se tăiaţi feliuţe, ouăle bătute, sosul de soia, ketchup-ul sau sosul iute. Se iau cu lingura chifteluţe care se prăjesc în ulei şi se servesc cu diverse sosuri.
Chiftele din somon afumat
Ingrediente: 125 g smantana consistenta, 125 g iaurt gras, sare, piper, 1 legatura arpagic verde, 500 g cartofi dati pe razatoarea fina, nucsoara macinata, 2 linguri unt, 150 g felii subtiri de somon afumat.Cum se gateste: Frecati smantana cu iaurt, apoi condimentati amestecul cu sare si piper. Spalati firele de arpagic, taiati-le inele, apoi incorporati-le in crema rezultata. Amestecati cartofii rasi cu sare, piper si nucsoara. Incingeti untul si prajiti cca. 16 chiftelute. Dupa ce le luati din tigaie, asezati-le pe un servetel de hartie absorbant. Puneti o lingura din compozitia cu smantana pe o chifteluta, rulati o felie de somon deasupra, apoi acoperiti cu o alta chifteluta. Puneti pe o farfurie cate doua chiftelute aurii si ornati cu verdeata proaspata.
Chiftele din peşte alb
Ingrediente: 1,5 kg peşte, 100 g pâine albă, 350 g ceapă, 50 g făină, 1 ou, 150 ml ulei, o legătură verdeaţă, sare, piper.Cum se prepara: Peştele curăţat şi dezosat, împreună cu pâinea înmuiată în apă şi ceapa călită în ulei, se dau prin maşina de tocat, apoi se frământă cu sare, piper, oul şi verdeaţa. Se fac chifteluţe care se prăjesc în ulei. Se pot prepara din toate speciile de peşte, de preferat, însă, peştele alb. Se consumă calde.
Chiftele din şalău sau cod
Ingrediente: 150 g carne de peste fiarta (salau sau cod), 1 felie franzela, 1 lingurita orez fiert, 1/4 ou, sare, 2 cartofi, 10 g unt, verdeata, 2 felii sfecla, 1/2 rosie.Cum se gateste: Carnea de peste fiarta se desface cu grija de pe oase si se da prin masina de tocat impreuna cu felia de franzela inmuiata si stoarsa. Se amesteca apoi cu orezul fiert, oul si sarea pana se omogenizeaza. Se formeaza chiftelute mici, care se fierb in aburi 15-20 minute, peste care se pun untul si verdeata. Se servesc cu cartofii fierti taiati felii, sfecla si rosiile ca salata.
Chifteluţe din peşte dezosat cu verdeata
Ingrediente: 400 g fileuri de peste dezosat, 200 g cartofi, 100 g morcovi, 100 g patrunjel, păstîrnac, 100 g verdeata, 1 g piper, 50 g faina, 100 mi ulei, 1 ou, 20 g sare, 50 g ceapa, 20 g usturoi, 100 g salata verde pentru decor.Cum se prepara: Legumele curatate se fierb in apa cu sare, iar ceapa se inabusa in ulei cu adaos de apa si se lasa sa se raceasca. Pestele, impreuna cu legumele fierte si ceapa inabusita, se trece prin masina de tocat cu sita deasa. La aceasta compozitie se adauga oul, usturoiul curatat si taiat marunt, verdeata curatata si taiata marunt, piperul si sarea. Se amesteca compozitia pana la omogenizare. Se controleaza gustul. Din compozitie se formeaza chiftelute sub forma de sfera care se dau prin faina si se prajesc in uleiul infierbântat. Se servesc pe decor de salata verde.
Chiftele din peşte cu slanina
Chiftele de crab
Ingrediente: 450 g carne de crab sau imitaţie carne de crab(surimi), 1/2 ardei gras roşu, 1/2 ardei gras verde, 1 ceapă mică, 2 ouă, 1/4 linguriţă sos Worcestershire, 2 linguri de pesmet, ulei pentru prăjit (opţional), sare, piper.
Cum se gateste: Carnea de crab se toacă în robotul de bucătărie sau se dă prin maşina de tocat. Ardeiul şi ceapa se taie cubuleţe mici.
Într-un castron se amestecă toate Ingredientele necesare reteteile. Se fac chiftele cu diamentrul de 7 cm şi grosime 1–2 cm. Se pot prăji în ulei încins sau în cuptor la grill fără a mai fi nevoie de vreun strop de ulei.
Chiftele din peşte cu crustă de migdale sau pesmet
Ingredientele necesare retetei: 600 g peste alb, zeama si coaja rasa de la o lamaie, 150 g paine (toast), 1/8 l frisca nebatuta (sau smantana subtire), 1 ceapa mica, 1 lingurita ulei, 1 ou, 2 lingurite sare + piper, 60 g migdale (stifturi) sau pesmet, 40 g unt topit.Cum se prepara: Se spala pestele, se zvanta, se taie bucatele si se amesteca cu zeama si coaja rasa de lamaie. Feliile de paine - fara coaja - se taie cubulete si se inmoaie in frisca sau smantana. Se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste in uleiul incins, pana ce devine sticloasa. Pestele se lasa putin sa se scurga si se marunteste in robotul de bucatarie. Se amesteca piureul de peste si ceapa calita cu painea inmuiata, se incorporeaza oul, sarea si piperul si se framanta bine.
Din compozitia astfel preparata se fac chiftele (cu palmele umezite), se tavalesc prin stifturile de migdale si se prajesc, in untul topit si incins, cate 6 minute pe fiecare parte. Se servesc fierbinti cu salata de cartofi.
Posteaza un comentariu
Campurile marcate sunt obligatorii *
0 Comentarii la articol