Pâine din făină de ovăz fără gluten și fără drojdie

Retete de facut acasa   |  0 comentarii

Această pâine făcută din făină de ovăz este cea mai sănătoasă pâine fără gluten și fără drojdie. Nu este necesară frământarea pentru o pâine artizanală moale în interior. Este cea mai bună rețetă de pâine rapidă, sănătoasă pentru micul dejun vegan sau sandvișurile vegane. Este super simpla, fara framantare si fara drojdie, iar textura este foarte crocanta. De ce veți iubi această pâine ? Fără ouă – majoritatea rețetelor de pâine cu făină de ovăz necesită ouă, aceasta nu. Fără lactate – majoritatea rețetelor folosesc iaurt, nu acesta! Opțiune fără gluten - Ușor și sănătos: Are gust de pâine rustică, fără bătaia de cap de a frământa

Ingrediente și înlocuiri - Nu este nimic complicat la această pâine, ai nevoie de doar 5 ingrediente:
  • Făină de ovăz – fie o cumpărați din comerț fie o preparați. Tot ce aveți nevoie este un blender de mare viteză pentru a transforma ovăzul în făină. Primul meu sfat este să umpleți vasul blenderului până la jumătate, nu până sus, deoarece ar deveni greu de amestecat, rezultând bucăți mai mari de ovăz care fac făina de ovăz inconsistentă pentru coacere. De asemenea, pentru o pâine cu făină de ovăz fără gluten, utilizați ovăz certificat fără gluten.
  • Praful de copt este agentul tău de creștere în această rețetă de pâine fără drojdie.
  • Apa minerală este un secret pentru a crește această pâine cu de ovăz fără drojdie, fără frământare. Apa minerală are un conținut ridicat de dioxid de carbon, iar atunci când intră în contact cu praful de copt, contribuie la formarea de bule, ridicând pâinea. Sfatul meu este să folosești mărci care au bule mai mari.
  • Sare pentru a adăuga o aromă ușoară și savuroasă pâinii. Puteți sări peste ea dacă doriți.
  • Lapte pe bază de plante – este bun laptele de soia, deoarece hidratează făina de ovăz și face pâinea mai puțin uscată și umedă în centru. Acestea fiind spuse, orice lapte non-lactate va funcționa, inclusiv laptele de ovăz sau laptele de migdale.

Prepararea pâinii cu fulgi de ovăz: Într-un castron mare, amestecați ingredientele uscate: făină de ovăz, praf de copt și sare. Amestecați apa spumoasă și laptele de soia până când toate ingredientele sunt bine combinate și aluatul este omogen – trebuie să curgă foarte mult, nu dens. Preîncălziți cuptorul la 350°F (180°C). Tapetați o tavă de 9 inci x 5 inci cu hârtie de pergament și utilizați un spray de ulei pentru a vă unge uniform tigaia. Se toarnă aluatul în tavă, se presară deasupra fulgi de ovăz suplimentar și se coace timp de 50 de minute pe grătarul central al cuptorului. Această pâine durează mult să se coacă. Introduceți o scobitoare în centru după 50 de minute. Dacă este ușor lipicioasă, pâinea este gătită. Opriți cuptorul, lăsați să se răcească timp de 15 minute în tavă, ținând tava în cuptor cu ușa deschisă. Scoateți pâinea pe un grătar și lăsați-o să se răcească complet la temperatura camerei înainte de a o felia.

Sfaturi pentru această pâine de ovăz
Răciți în cuptor. Cincisprezece minute de răcire ușoară în cuptorul oprit cu ușa deschisă permit pâinii să scadă încet temperatura fără șoc. Acest lucru menține pesmetul umed și asigură o crustă de pâine. Această pâine este puțin fragilă când o feliați, cu atât mai mult dacă este călduță. Aveți răbdare, lăsați-o să se răcească pe un grătar peste noapte. Tăiați cu un cuțit zimțat. Aceasta este o pâine rustică cu crusta, este mai ușor de feliat cu un cuțit zimțat ascuțit. Nu utilizați bicarbonat de sodiu. Am încercat să folosesc bicarbonat de sodiu, jumătate din cantitatea de praf de copt, dar crusta a devenit verzuie și aroma a fost amară. Nu folosiți un robot de bucătărie pentru a face făină de ovăz. Nu va face făină fină pur și simplu pentru că puterea procesoarelor de bucătărie este mai mică decât a blenderelor. Ca rezultat, aluatul tău nu se va întări bine, iar pâinea va fi nisipoasă. Sugestii de servire. Această pâine de ovăz este perfectă cu toppinguri dulci sau sărate. Pentru pâine prăjită de la micul dejun sau sandvișuri la prânz

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *