Autocar romanesc implicat intrun grav accident in Ungaria

08-02-2014 06:25:22  |  Accidente  |  0 comentarii

Departamentul pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne a fost sesizat de către atașatul de afaceri interne din Ungaria despre faptul că în jurul orei 20.15, pe autostrada M6, în județul Baranya, a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un autocar românesc.
Noutati accident UngariaPotrivit datelor transmise recent la Departamentul pentru Situații de Urgență de echipa consulară aflată în Ungaria și a verificărilor efectuate asupra cetățeniei persoanelor implicate în accident, rezultă că, din cei 22 răniți, doar trei au cetățenia română. Dintre cele trei persoane de cetățenie română, două sunt adulte și una este minoră. Din ultimele informații obținute și după evaluarea efectuată la fața locului din cele două spitale din Pecs şi Mohacs, cele trei persoane cu cetățenie română, doi adulți și un minor, nu prezintă leziuni grave, care să le pună viața în pericol.

Din primele informații obținute rezultă că 22 de persoane sunt rănite, dintre care trei se află într-o stare mai gravă, fiind transportați la unitățile spitalicești din zonă. Până în prezent nu s-a confirmat decesul niciunui cetăţean român.

Printr-o decizie comună a Ministerului Afacerilor Interne și a Ministerului Sănătății, s-a dispus trimiterea de urgență în Ungaria a unei echipe medicale formate din doi medici și un asistent, condusă de către medicul șef SMURD pe Regiunea Vest.

În funcție de evaluarea completă a situației medicale a celor 22 de persoane se va lua hotărârea aducerii acestora în țară sau continuarea tratamentului de specialitate în Ungaria.

Totodată, Poliția Arad a trimis o echipă pentru a veni în sprijinul cetățenilor români și al autorităților maghiare care efectuează cercetarea la fața locului.

Prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și al atașatului de afaceri interne român în Ungaria se va menține legătura cu autoritățile maghiare pentru a fi permanent la curent cu situația cetățenilor români.

După obținerea informațiilor exacte privind identitatea persoanelor rănite, autoritățile române vor contacta familiile persoanelor implicate pentru a fi informate despre starea fiecăruia dintre accidentați. Datele prezentate pot suferi modificări în funcție de evoluția situației.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *