Fara Justitie selectiva !

29-05-2019 12:19:30  |  Coruptie  |  0 comentarii

Inteleg din rechizitoriul DNA ca Liviu Dragnea a fost trimis in judecata si condamnat deoarece s-a folosit de functia publica si a dispus unui subaltern angajarea si plata drepturilor salariale unor angajati, în conditiile în care, desi
acestia au figurat în mod scriptic prezenti nu s-au prezentat efectiv la serviciu si nu au prestat nici o activitate  pentru institutia angajatoare.

Pe scurt: X persoane au incasat salariu de la stat insa lucrau pentru altcineva, altul decat angajatorul.

Daca pentru asta a fost condamnat Liviu Dragnea inseamna ca toti functionarii publici cu functie de conducere trebuiesc cercetati si pusi sa returneze salariul incasat necuvenit de subalternii (platiti de stat) care in loc sa lucreze 
pentru institutie, au prestat servicii pentru sefi: cumparaturi, plata facturilor, reparatii diverse, figureaza in concediu medical in timp ce culeg vita de vie a sefilor, merg cu copiii sefilor la scoala sau gradinita si lista poate continua.

Trebuie sa stiti ca, potrivit Codului Penal, functionar public cu functii de conducere nu este doar seful unui Consiliu Judetean, Primarul, seful ITM local sau secretarul unei comune uitate de lume. Functionar public inseamna: senator sau
deputat cu sofer si angajati la biroul parlamentar, magistrat (procuror sau judecator) cu functie de conducere cu sofer si secretara, mii de directori din ministere sau institutii deconcentrate si, nu in ultimul rand, mii de directori de regii autonome sau societati cu capital majoritar de stat.

Credeti ca nici una din categoriile de mai sus nu a abuzat de functie si nu si-a trimis subalternul platit din bani publici, in timpul orelor de program, sa-i rezolve o problema personala ?

Care este diferenta intre cazul "Dragnea" si situatia lui Ludovic Orban care in 2018 figura ca angajat si trebuia sa lucreze 4 ore pe zi la o firma de constructii din judetul Mures in conditiile in care dl Ludovic Orban era la Bucuresti
ocupat full time cu functia de presedinte al PNL? 

Cei care vor spune ca dl Ludovic Orban a fost platit din bani privati si altii din bani publici trebuie sa inteleaga ca folosirea influentei politice nu tine cont de calitatea persoanei influentate!

Imputati aceste sume si veti inregistra economii bugetare semnficative la capitolul cheltuieli salariale si materiale, fara catuse! 

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *