Nicusor Constantinescu: DNA apeleaza la masuri mai dure prevazute de Noul Cod de Procedura Penala

10-02-2014 18:23:40  |  Coruptie  |  0 comentarii

Nicușor Constantinescu Daniel, președinte al Consiliului Județean Constanța, este cercetat penal pentru infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, Biroul de Informare și Relații Publice al DNA este abilitat să transmită următoarele:

La data de 10 februarie 2014, procurorii din cadrul Serviciului teritorial Constanța al DNA au pus în mișcare acțiunea penală împotriva inculpatului Constantinescu Nicușor Daniel și au dispus, față de acesta, măsura controlului judiciar. Controlul judiciar este o măsură preventivă prevăzută Noul Cod de Procedură Penală, necesară în scopul împiedicării sustragerii inculpatului de la urmărirea penală. Aceasta va înlocui măsura preventivă o obligării de a nu părăsi țara pentru o perioadă de 30 de zile, dispusă anterior, în cursul lunii ianuarie 2014, conform prevederilor vechiului CPP și va intra in vigoare la expirarea acesteia.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel trebuie să respecte următoarele obligații:
a) să se prezinte la Direcția Națională Anticorupție sau la organul desemnat cu supravegherea, ori de câte ori este chemat;
b) să informeze de îndată Direcția Națională Anticorupție sau organul desemnat cu privire la schimbarea locuinței;
c) să se prezinte la organul desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție;
d) să nu depășească granițele României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent;
e) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

Cu totii stim ca sefii DNA au contestat fehement Noul Cod de Procedura Penala. Iata ca acest nou Cod de Procedura Penala permite procurorilor (avocatii acuzarii si cei care trebuie sa apere legalitatea in Romania) sa aplice măsura controlului judiciar fata de un inculpat fara o incuviintare speciala. Controlul judiciar va fi spaima inculpatilor.

Comentarii facebook

Imagini Nicusor Constantinescu

Nicusor Constantinescu

Nicusor Constantinescu

Radu Mazare PSD

Radu Mazare PSD

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *