Site-urile institutiilor publice sunt pline de capcane

01-07-2014 17:43:44  |  Coruptie  |  0 comentarii

Lupta pentru promovarea online este foarte acerba si fiecare "isi face loc" asa cum poate! Insa deja s-a ajuns prea departe. Ca orice proprietar de site (sau retele de site-uri) onest, incercam sa ne promovam prin mijloace corecte si permise! Insa, observam. ca din indolenta sau cu buna stiinta, concurenta bate la usa google pentru a il forta sa ii acorde un page rank mai mare !

Toti stim ca site-urile guvernamentale (Primarii, Consilii Judetene, Institutii publice si alte asemenea) sunt foarte bine pozitionate in principalul motor de cautare, si anume Google. Mai putin stiu (cei avizati) ca un backlink primit de la un astfel de site valoreaza enorm.

Nu mare ne-a fost mirarea cand navigand pe diferite site-uri "de stat" am gasit backlink-uri (linkuri directe) catre foarte multe site-uri private. Important este ca dupa ce am semnalat aceste aspecte institutiile publice au luat masuri. De exemplu:
  • Ministrul Mariana Câmpeanu invita pensionarii la un pocker online, care in asteptarea pensiilor au ceva timp liber, sa joace jocuri de societate: pocker, septica, whist toate intr-un singur loc si anume pe un site promovat de siteul oficial al Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.Dupa publicarea acestui articol linkul de pe site a disparut (avem print screen);
  • Casa Corpului Didactic Braila si jocurile de noroc. Cadrele didactice din Braila dar si brailenii vizitatori obisnuiti ai siteului ForumBraila se pot intreba despre legatura bizara formulata de noi in titlul articolului. Ei bine, siteul (pagini web) Casei Corpului Didactic Braila va invita sa jucati online tot felul de jocuri de noroc: poker (indicat pentru profesorii de matematica sau fizica pentru ca isi calculeaza repede odds-ul) sau pentru profesorii de stiinte "mai putin exacte" carora le-ar prinde bine putina adrenalina la un whist sau septica online. 


Astazi am desoperit un site tot din Braila, cel al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret, care in lipsa de performante, recomanda barbatilor singuri si suparati de contra performantele echipei locale de fotbal CF Braila sa isi "aline" amarul cu Femei din Braila !

De ce se intampla toate astea? Deoarece guvernantii actuali nu au dat examen la bac de "competente digitale"! "Ii frige tastatura" sunt necunoscatori in "ale online-ului" si "sa lasa pacaliti" de toate prostiile inventate de firma de casa (daca nu stiti d-le Ponta: Nu este vorba de firma PSD-istului Ghita ci de una care "da de mancat multor IT-isti din structurile guvernamentale) si alte multinationale in materie de creare de platforme online !

Asteptam mai mult de la cei tineri: Victor Ponta sau ministrul pentru societatea informationala (calca des vasile), ca s-au schimbat de nu mai stim cum ii cheama! Toti si-au cumparat laptopuri, au pagini de facebook (va garantam ca altii le administreaza) dar habar nu au de ce se intampla in jurul lor !??? Adresam 2 intrebari publice pentru d-ul ministru Alexandru Razvan Cotovelea:

  • care este diferenta dintre paginile: www.mcsi.ro/Minister si www.mcsi.ro/Ministru ?
  • cat castiga ministerul condus de dvs. datorita linkurilor postate in pagina oficiala a ministerului ?
  • care este suma platita de minister pentru administrarea site-ului ?

Daca aveti si alte exemple (suntem siguri ca exista) va rugam sa le semnalati! Firme de buzunar au creat site-uri pentru institutii publice care sunt greu de accesat, hostate pe servere de apartament si multe altele !


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *