Ce este inteligența artificială ?

05-10-2020 10:02:23  |  Economie  |  0 comentarii

Inteligența artificială (AI) este o ramură largă a informaticii care se ocupă de construirea de mașini inteligente capabile să îndeplinească sarcini care necesită de obicei inteligență umană. AI este o știință interdisciplinară cu abordări multiple, dar progresele în învățarea automată și învățarea profundă creează o schimbare de paradigmă în practic fiecare sector al industriei tehnologice.

De exemplu, puteți utiliza ochelari AR pentru a furniza instrucțiuni de lucru în câmpul vizual al lucrătorului, mai degrabă decât ca aceștia să trebuiască să urmărească instrucțiunile dintr-un manual fizic. Puteți proiecta machete, ghiduri de asamblare sau numere de serie ale componentelor pe piese din lumea reală pentru a facilita proceduri de lucru mai rapide, mai ușoare sau mai sigure.

Utilizați inteligența artificială pentru a digitaliza documentele de afaceri (cum ar fi formularele și specificațiile produsului). Acest lucru vă poate ajuta să economisiți timp și bani și să reduceți probabilitatea de a păstra informații învechite sau incorecte.

De exemplu, puteți trimite informații despre inventar la un sistem de gestionare a depozitului pentru a preveni supraîncărcarea sau supraexploatarea. De asemenea, puteți utiliza sisteme IoT pentru a monitoriza starea de sănătate structurală a tot felul de obiecte, de la bunuri de producție și utilaje până la clădiri întregi.
Puteți încorpora senzori la mașinile din fabrică și le puteți utiliza pentru a colecta date despre condițiile și orele ciclului. Instrumentele analitice avansate pot prelucra și analiza aceste date în timp real pentru a identifica cele mai bune scenarii de producție și întreținere, pentru a identifica și corecta problemele (de exemplu, defectarea echipamentului) și pentru a optimiza utilizarea activelor.

Atracția majoră pentru utilizarea inteligenței artificiale la locul de muncă constă în automatizarea proceselor robotizate cu rezultate uimitoare în departamentele de contabilitate și finanțe.

Profesioniștii din domeniul finanțelor vor fi eliberați de sarcini repetitive pentru a se putea concentra pe activități de nivel superior, în timp ce utilizarea AI în contabilitate va reduce erorile. AI este, de asemenea, în măsură să ofere organizațiilor situația în timp real a problemelor financiare, deoarece poate monitoriza comunicarea prin procesarea limbajului natural.

Mai multe informatii despre AI (Artificial Intelligence) gasiti Aici ...

Inteligența artificială se poate utiliza si in sport, de exemplu tenisul de camp, pentru a ajuta jucătorii profesioniști să se antreneze mai eficient. Detalii gasiti in pagina https://matchpointai.com/

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *