Reparatii tablete: Nr 1 in Romania

16-12-2014 15:53:25  |  Economie  |  0 comentarii

Cea mai intalnita problema care necesita service la tablete este touchscreen-ul spart. Un touchscreen este o componenta (de obicei sticla) sensibilă la atingere, numită digitizer, care preia comenzile de la apasarea cu degetul pe suprafata ei si le trimite mai departe in coordonate pe o axa x si y, softului tabletei. Acest touchscreen este pozitionat deasupra display-ului si este transparent.

Deasupra touchscreen-ului este o sticla foarte subtire care are rol de protectie contra zgarieturilor. Sub touchscreen se afla display-ul. Un display este dispozitivul care afiseaza imagini. Touchscreen-ul si display-ul sunt 2 lucruri separate.

O scurta diagnosticare a touchscreen-ului si display-ului ar fi:
- Touchscreen defect: Imagine este prezenta dar nu primeste comenzi;
- Display defect: Imaginea este neagra sau/si alba , dar primeste comenzi de la touchscreen;
- Display spart: Imaginea este neagra sau/si alba, dar/si nu primeste comenzi de la touchscreen (de obicei cand display-ul este spart si touchscreen-ul este spart )
- Touchscreen spart: Imagine este prezenta dar nu primeste comenzi. (touchscreen-ul poate fi spart, dar display-ul poate fi intact)

Unele tablete au display-ul si touchscreen-ul lipit unul de altul. Dezlipirea touchscreen-ului dupa display, duce la deteriorarea display-ului (in cele mai multe cazuri ) iar acesta nu mai poate fi folosit cu un alt touchscreen. In acest caz display-ul si touchscreen se gasesc ca piese impreuna lipite din fabrica. Pentru unele tablete, de obicei cele ieftine, cele fara marca, cele cumparate din strainatate, piesele de schimb nu sunt disponibile pe piata romaneasca sau in cazul in care se gasesc valoarea lor depaseste valoarea tabletei.

Cele mai multe touchscreen-uri se gasesc pentru marcile: Apple, Samsung, Acer, Allview, Asus, E-Boda, Serioux. Cele mai multe display-uri se gasesc pentru marcile: Apple, Samsung, Acer, Allview, Asus, E-Boda, Serioux. Cele mai multe baterii se gasesc pentru marcile:  Allview, Samsung, Apple. Pentru restul de marci se pot inlocui cu aceasi tensiune si capacitate, ca bateria originala.

A doua cea mai intalnita problema care necesita service ar putea fi deteriorarea mufei USB/de tip Jack. Mufa USB din cauza dimensiunilor sale foarte reduse, nu are rezistenta foarte mare. Aceasta se poate strica foarte usor daca se aplica mai multa forta la introducerea mufei in tableta, sau utilizarea tabletei necorespunzator cu mufa USB introdusa. Acest defect este remediabil.

Alte probleme care necesita service ar fi boot loop-ul (blocat la imaginea animata la pornire) ce necesita resoftare, blocarea ecranului de securitate ce necesita resoftare (sau in unele cazuri resetare tabletei). Si la resoftare si la resetare se pierd datele.

Alta problema ar fi scaparea de lichide in tableta. Aceasta problema poate fi remediata, daca nu a fost deteriorat cablajul. Mai multe detalii pe Repsoft IT

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *