Reparatii XBOX si PLAYSTATION

27-11-2014 15:53:23  |  Economie  |  0 comentarii

Aceste console sunt concepute in principal pentru gaming dar nu este neglijat nici navigarea pe net si partea multimedia (vizionare filme HD, ascultat muzica, vizualizare poze).

Dar toate aceste facilitati duc si la o utilizare excesiva a  consolei care in timp va ceda, la acest lucru ducand si faptul ca consolele sunt destul de inghesuite in interior. Iar praful (necuratarea din timp in timp, a consolei, de praf) si caldura degajata de procesoarele puternice la care se adauga si neinlocuirea pastei termice accelereaza procesul de defectare (celebrele RROD - cercul de leduri rosii - la XBOX si YLOD - clipirea ledului in galben - la PS3), remedierea acestora facandu-se in principal prin operatiunea de reballing la chipuri video, procesor sau memorii in functie de codul erorii.

Dupa operatiunea de reballing se inlocuieste si pasta termica si padurile din silicon se inlocuiesc cu paduri din cupru, pentru a imbunatatii racirea.

Alta defectiune tipica celor doua console este necitirea sau citirea grea a CD / DVD -urilor, remedierea facandu-se in doua moduri: daca unitatea laser este consumata (laserul are numar limitat de ore de functionare) se inlocuieste tot modulul de citire cu laser, daca unitatea mai citeste dar greu atunci se poate "tuna" laserul cu probleme. La cerere se pot efectua si operatiuni de modare ( unitate optica, JTAG, RGH, etc).

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *