Coșmarul alegerilor din SUA pentru Facebook Google și Twitter
De asemenea, Twitter va schimba temporar modul în care funcționează retweet-urile - determinând utilizatorii să „citeze tweet” și să își adauge propriile păreri înainte de a răspândi un mesaj. Dacă utilizatorii nu adaugă nimic, acesta va apărea ca un retweet normal.
„Deși acest lucru adaugă unele fricțiuni suplimentare pentru cei care doresc pur și simplu să redistribuie, sperăm că va încuraja pe toată lumea să nu ia în considerare doar motivul pentru care amplifică un tweet, dar va crește și probabilitatea ca oamenii să adauge propriile lor gânduri, reacții și perspective conversației ", a spus compania.
Această schimbare este planificată să se întâmple pe 20 octombrie, „cel puțin până la sfârșitul săptămânii electorale”. Pe lângă interdicția de a pretinde victorii „premature”, Twitter a declarat că va elimina, de asemenea, orice tweet-uri care incită la interferențe cu rezultatele alegerilor, „cum ar fi prin acțiuni violente”.
"Conform acestei politici, vom eticheta Tweets care pretind în mod fals o victorie pentru orice candidat și vom elimina Tweets-urile care încurajează violența sau solicită oamenilor să interfereze cu rezultatele alegerilor sau cu buna funcționare a locurilor de votare", a spus compania într-o postare pe blog.
Twitter a dat rezultatele alegerilor ca exemplu al unui domeniu acoperit de noile sale politici civice, care au fost actualizate în septembrie. Însă postarea de vineri stabilește un nivel ridicat pentru ceea ce va fi permis.
Punctul de referință pentru momentul în care utilizatorii Twitter pot revendica un rezultat va fi fie un anunț din partea oficialilor electorali de stat, fie proiecția a două știri naționale independente „autorizate”.
Tweet-urile care pretind în mod fals o victorie vor fi nu numai etichetate, ci și vor direcționa utilizatorii către pagina oficială a alegerilor din SUA a platformei.
Atât Twitter, cât și Facebook sunt sub control intens în perioada premergătoare alegerilor și au anunțat politici revizuite pentru a face față dezinformării pe platformele lor. Sursa: bbc.com
Posteaza un comentariu
Campurile marcate sunt obligatorii *
0 Comentarii la articol