Accident aviatic in Marea Neagra

25-12-2016 12:19:18  |  International  |  1 comentarii

Un avion militar rusesc cu 92 de persoane la bord s-a prabusit duminica, in ziua de Craciun, in Marea Neagra cand se intorcea din Siria. Agențiile locale de stiri, citând ministerul apararii, au declarat ca avionul Tu-154 sa prabusit la scurt timp dupa decolarea din orasul sudic Adler, unde aterizase pentru realimentare.

Purtatorul de cuvânt al Ministerului Apararii, Igor Konashenkov a declarat agențiilor de presa ruse ca un singur corp a fost recuperat la sase kilometri in largul coastei orasului stațiunii Soci, dupa o operațiune de cautare frenetica.
"Fragmente ale avionului Tu-154 al ministerului apararii rus s-au gasit la 1,5 kilometri de coasta Marii Negre a orasului Soci, la o adâncime intre 50 si 70 de metri", au declarat surse din Ministerului Apararii din Rusia.

Comisia specială de investigaţii din Rusia ia în considerare toate ipotezele în cazul avionului militar prăbuşit în Marea Neagră, deşi este prematur să se vorbească despre un atac terorist, a anunţat duminică seară ministrul rus al Transporturilor, Maxim Sokolov.

Noua jurnalisti au fost printre pasageri, de la canalele de stat Kanal perverse, NTV si Zvezda!  O lista a pasagerilor publicata de ministerul apararii o mentioneaza, de asemenea, pe Elizaveta Glinka, medic, care lucra la consiliul pentru drepturile omului din Kremlin.

Mikhail Fedotov, care conduce consiliul, a declarat ca Glinka a calatorit in Siria pentru a duce medicamente unui spital universitar din orasul Latakia in apropierea bazei aeriene rusesti.


Comentarii facebook

1 Comentarii la articol

  • Sputnik

    26 Decembrie 2016, 05:14

    1

    Preşedintele Vladimir Putin a decretat luni zi de doliu naţional în Rusia, în memoria victimelor accidentului aerian produs în Marea Neagră.

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *