Amazon, Google si Faceboock - investitii masive in India

18-07-2020 06:53:40  |  International  |  0 comentarii

De la începutul anului 2020, cele mai mari nume din tehnologia SUA au investit în jur de 17 miliarde de dolari în India.

Amazon (AMZN) a promis un miliard de dolari în ianuarie, Facebook (FB) a investit aproape 6 miliarde de dolari la sfârșitul lunii aprilie, iar Google (GOOGL) le-a depășit pe toate săptămâna trecută cu un angajament de 10 miliarde de dolari. Acestea fac parte dintr-un val de investiții în industria tehnologică din India, în acest an, care depășește acum peste 20 de miliarde de dolari, cea mai mare parte provenind din Statele Unite.

Mărimea și sursele acelor investiții ar fi părut extrem de puțin probabil, dacă nu chiar de neconceput, în urmă cu doar câteva luni, când toate acele companii de tehnologie erau în curs de coliziune cu autoritățile de reglementare indiene și CEO-urile tehnice primeau umărul rece în vizitele la New Delhi.

De atunci s-au schimbat multe. Coronavirusul a trecut prin economia globală, lovind India deosebit de tare. Spatul diplomatic al Indiei cu China s-a revărsat în tehnologie, alinându-l la propria neîncredere a administrației Trump față de companiile chineze. Și în timp ce India a fost întotdeauna o mare atragere pentru firmele tehnologice americane, gradul de diminuare a cooperării tehnologice cu China și noi amenințări la adresa lor în locuri precum Hong Kong dau o nouă importanță pieței indiene.

Dar inundația investițiilor evidențiază, de asemenea, ceva care a fost adevărat acum ani de zile: economia digitală a Indiei, cu peste 700 de milioane de utilizatori de internet și aproximativ jumătate de miliard încă să vină online, este pur și simplu un premiu prea mare pentru Big Tech pentru a-l ignora de mult. .

"Oamenii au încredere că, pe termen lung, India va fi o piață bună, pe termen lung, reglementările sale vor fi corecte și transparente", a spus Jay Gullish, care conduce politica tehnologică la grupul de advocacy SUA-India Business Consiliu.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *