Vremea de Craciun, in noaptea de Revelion si pe 1 ianuarie 2017

22-12-2016 04:06:35  |  Meteo  |  0 comentarii

Update 30.12.2016: In perioada 30 decembrie, ora 08 – 31 decembrie, ora 08 vor fi ninsori viscolite in jud. Constanta, Ialomita si Calarasi. In judetele Constanta, Ialomita si Calarasi, in cursul zilei de vineri, 30 decembrie si in noaptea de vineri spre sambata (30/31 decembrie) temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusa. Pe litoral, vor fi posibile precipitatiile mixte cu formare de polei.

Update 29 decembrie 2016 : ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN: Intre 29 decembrie, ora 12 si  30 decembrie, ora 23 vor avea loc intensificari sustinute ale vantului, coform ANM. In intervalul mentionat, in Dobrogea, estul Munteniei si sudul Moldovei, vantul va avea intensificari sustinute, cu viteze la rafala de 55...65 km/h. indeosebi pe litoral si in zona de munte a judetelor Arges, Dambovita, Prahova, Buzau si Vrancea, temporar vor fi rafale de peste 70 km/h.

Update: ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN : Interval de valabilitate: 27 decembrie, ora 20 - 29 decembrie, ora 10 . Fenomene vizate: ninsori viscolite în zonele de munte

În intervalul menţionat în toate zonele de munte va ninge, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent şi vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 60...70 km/h, iar pe creste 80...90 km/h, viscolind şi spulberând zăpada. Intensificări ale vântului şi precipitaţii în general slabe cantitativ, la început mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare, se vor semnala şi în restul teritoriului, dar mai ales în regiunile estice şi sud-estice.
Începând cu data de 29 decembrie 2016 vremea va deveni rece, geroasă în timpul nopţilor şi dimineţilor în nordul şi centrul teritoriului şi pe arii mai restrânse în rest, iar vântul va continua să prezinte intensificări îndeosebi în sud-est.

Cum va fi vremea de Craciun, in noaptea de Revelion si pe 1 ianuarie 2017 in toata Romania, inclusiv la munte. Perioada de prognoza 19 decembrie 2016 - 1 ianuarie 20147.

BANAT
În intervalul de prognoză, tendința temperaturii aerului va fi, în general, de creștere. Valorile diurne vor fi apropiate de cele normale în această perioadă, exceptând prima zi când vor fi mai scăzute, iar cele nocturne se vor situa sub cele ce ar fi specifice sfârșitului de an. În medie, pe regiune, în prima săptămână vor fi maxime cuprinse între 1 și 5 grade și minime de -5...-4 grade, iar în săptămâna a doua maximele se vor încadra între 4 și 6 grade, iar minimele între -4 și -2 grade. Condițiile de precipitații vor fi reduse, probabilitatea de apariţie a acestora fiind în creștere pe parcursul celei de-a doua săptămâni, dar în special începând din 29 decembrie 2016. 

CRIŞANA
Nopțile și diminețile vor fi reci în prima parte a intervalului, când valorile termice nocturne nu vor avea variații semnificative. Valorile diurne, în creștere în cea mai mare parte a timpului, vor fi apropiate de cele specifice perioadei, cu excepția primei zile când vor fi ușor mai coborâte. Media temperaturilor maxime va fi între 1 și 4 grade în prima săptămână și între 3 și 5 grade, în ce-a de a doua. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între -7 și -5 grade pe parcursul primei săptămâni, apoi între -5 și -3 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creștere începând din 27 decembrie 2016.

TRANSILVANIA
Variațiile de temperatură, în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, vor fi în general spre creștere.  Regimul termic din prima săptămână va fi apropiat de cel normal la valorile diurne și în general sub normal la cele din cursul nopților. În medie, temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 3 grade, iar cele minime între -11 și -7 grade.  În cea de-a doua săptămână, majoritatea valorilor de temperatură vor fi în jurul celor climatologic specifice perioadei și chiar ușor mai ridicate. Ca medie pe regiune, se vor înregistra maxime cuprinse între 2 și 4 grade și minime între -10 și -6 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi foarte redusă până în data de 28 decembrie 2016, iar după aceea va fi în creștere. 

MARAMUREŞ
În prima săptămână, valorile termice nocturne, fără variații importante, se vor menține sub cele climatologic specifice perioadei, iar cele diurne vor fi apropiate de acestea. În medie, maximele se vor încadra între -1 și 3 grade, iar minimele între -8 și -6 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului – ușor variabilă de la o zi la alta și în creștere de la o noapte la alta, va avea valori în jurul celor normale la sfârșit de an, adică maxime cuprinse între 2 și 4 grade și minime între -6 și -3 grade, medie regională. Precipitații, în general slabe, vor fi posibile, cel mai probabil, după data de 27 decembrie 2016. 

MOLDOVA

Pe întreg intervalul de prognoză, regimul termic va fi apropiat de cel climatologic specific perioadei și chiar ușor mai ridicat decât acesta. Variațiile de temperatură vor fi în general spre creștere la valorile diurne, cu deosebire în perioadele 21-23 decembrie 2016 și 25-29 decembrie 2016, iar la cele nocturne în perioada 19-20 decembrie 2016 și 26-31 decembrie 2016. Ca medie pe regiune, vor fi maxime cuprinse între 1 și 3 grade - în prima săptămână și între 2 și 4 grade, în cea dea doua. Minimele se vor încadra, în medie, între -7 și -3 grade, în fiecare săptămână din intervalul de referință. Precipitații, în general slabe, vor fi în zilele de 19 și 20 decembrie 2016 și în perioada 28 decembrie 2016 -1 ianuarie 2017, în restul timpului probabilitatea de apariție a acestora urmând a fi foarte scăzută. 

DOBROGEA
Variațiile termice din prima săptămână nu vor fi semnificative. Majoritatea valorilor termice se vor situa sub cele climatologic specifice perioadei, iar în medie pe regiune vor fi maxime de 2...3 grade și minime între -4 și -2 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului va fi, în general, în creștere ușoară și treptată, până la valori apropiate celor normale sfârșitului de an, adică maxime cuprinse între 3 și 5 grade și minime între -3 și 0 grade, în medie regională. Vor fi precipitații slabe în perioada 20-21 decembrie 2016 și în intervalul 29 decembrie 2016 -1 ianuarie 2017 și cu probabilitate mai mică în restul timpului.

MUNTENIA
Temperatura aerului va fi în general în creștere. În medie regioală, în prima săptămână se vor înregistra valori maxime cuprinse între 1 și 3 grade și minime între -7 și -3 grade, iar în săptămâna a doua temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 4 grade, iar cele minime vor fi de -4...-3 grade. Precipitații, slabe cantitativ, vor fi posibile începând cu data de 28 decembrie 2016, până atunci probabilitatea de semnalare a acestora fiind scăzută. 

OLTENIA
Majoritatea nopților și a dimineților din prima săptămână vor fi cu o vreme mai rece decât în mod obișnuit, iar valorile termice diurne vor fi apropiate de cele climatologic specifice perioadei; în medie, temperaturile maxime, în creștere ușoară, exceptând ziua de 21 decembrie 2016 când vor scădea, se vor încadra între 1 și 5 grade, iar cele minime, fără variații importante, vor fi de -6...-5 grade. În săptămâna a doua, temperatura aerului va fi relativ staționară în cursul zilelor și, în general, în creștere nopțile; majoritatea valorilor ce se vor înregistra vor fi în jurul celor normale sfârșitului de an, maxime în medie de 4…5 grade și minime de -4…-3 grade. Precipitații vor fi de așteptat în perioada 28 decembrie 2016 – 1 ianuarie 2017, iar în restul timpului condițiile de semnalare a acestora vor fi foarte reduse. 

LA MUNTE
În prima săptămână, în medie, temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 3 grade, iar cele minime între -11 și -5 grade, valorile mai mari urmând a se înregistra în după-amiaza zilei de 22 decembrie 2016, respectiv dimineața zilei de 23 decembrie 2016. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, maximele vor oscila în jurul valorii de 0 grade, iar noul an începe cu o maximă, în medie, de aproximativ -1 grad; media minimelor va fi de -7...-6 grade. Ninsorile sunt de așteptat începând din 28 decembrie 2016. Până atunci, condițiile de semnalare a acestora vor fi reduse.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *