Klaus Iohannis: Am de ales intre d-na Shhaideh si Tomac

23-12-2016 12:26:04  |  Politica  |  2 comentarii

Update 27 decembrie 2016: Presedintele KLAUS IOHANNIS a decis sa respinga propunerea PSD si ALDE de numire a d-nei Sevil Shhaideh pentru functia de Prim Ministru al Romaniei.

Stirea initiala:
Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut joi, 22 decembrie 2016, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă la finalul consultărilor cu partidele și formațiunile politice pentru desemnarea Primului Ministru.

Cand toata Romania astepta "cu sufletul la gura" sa afle numele Primului Ministru, seful statului ne-a anuntat  ca are nevoie de timp de gandire (printre sarmale si caltabosi) in perioada Craciunului. Iata ce a declarat d-ul  Klaus Iohannis:

"Am încheiat astăzi ultima rundă de consultări pentru desemnarea Premierului. Înainte însă de a face câteva precizări în legătură cu acest subiect, vreau să mă refer la semnificaţia acestor zile de sfârşit de decembrie pentru istoria recentă a României. În urmă cu 27 de ani, revolta împotriva unui regim opresiv şi abuziv a scos oameni în stradă, oameni gata să-şi dea viaţa decât să accepte să trăiască fără libertate. Pe 22 decembrie 1989, românii au spus un NU hotărât dictaturii. Să ne amintim astăzi cu profund respect şi recunoştinţă de martirii Revoluţiei, de acei oameni fără al căror sacrificiu nu ar fi fost posibilă o România liberă şi democrată. Consultările s-au încheiat după două zile – consultările, precizez, cu partidele parlamentare. Am avut în cursul acestor consultări două propuneri pentru poziția de Prim-ministru. PSD a propus-o pe doamna Shhaideh, iar PMP l-a propus pe domnul Tomac. Pe de altă parte, între timp s-a constituit o coaliție majoritară în Parlament, o coaliție formată de PSD, ALDE și UDMR. În consecință, în zilele următoare voi avea discuții pe aceste teme, iar desemnarea va avea loc după Crăciun. Și, în acest context, dați-mi voie să vă spun tuturor sărbători fericite! La mulți ani!”

Intrebari pentru d-l Presedinte al tuturor Romanilor:

1. Toti fostii presedinti ai Romaniei au transmis felicitari romanilor prin comunicate de presa separate. Dvs. de ce nu ati facuto?
2. Ce treaba are Dictatura cu ... Prefectura?
3. Nu considerati ca prin simpla mentionare a propunerii de premier (Premier este si o mare companie de TOBE) a PMP prin Traian Basescu (partid care abia a obtinut scorul de intrare in Parlament) jigniti milioane de romani?
4. D-le Președinte al României, Klaus Iohannis, dvs. unde erati cand se "tragea cu mitraliera" in Sibiu?
5. Daca afirmati ca "s-a constituit o coaliție majoritară în Parlament, o coaliție formată de PSD, ALDE și UDMR" De ce lasati Romania fara Guvern?

Comentarii facebook

2 Comentarii la articol

 • Forum Braila

  23 Decembrie 2016, 13:23

  1

  Daca am ales un Presedinte adept al religiei Lutherane de ce nu am avea un prim ministru de religie mulsulmana?

 • Klaus Iohannis

  28 Decembrie 2016, 07:25

  2

  Săptămâna trecută, când am avut consultări cu partidele politice, PSD și ALDE, care au ținut să vină împreună la consultări, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru poziția de Prim-ministru. Am cântărit cu grijă argumentele pro și contra, și am decis să nu accept această propunere. În consecință, solicit coaliției PSD + ALDE să facă altă propunere.

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *