TVR are 60 de sefi noi-nouti!

03-01-2017 05:13:17  |  Politica  |  0 comentarii

Asistam in ultimul timp la incercari repetate si reusite de a distruge televiziunea publica. O astfel de incercare tocmai s-a consumat cu succes, prin adoptarea proiectului de lege care prevede eliminarea taxei radio-tv. Majoritatea parlamentara din jurul PSD nu a avut nicio ezitare in a elimina aceasta sursa de finantare, singura care constituie o garantie a independentei editoriale. De acum incolo, SRTV si SRR vor fi finantate de la bugetul de stat, vor avea statut de institutii publice si vor trebui sa aplice intocmai programul de guvernare al viitorului Guvern.

Pe data de 30 decembrie 2016 s-a consumat o a doua incercare reusita in aceeasi directie. In ciuda repetatelor cereri de a efectua evaluarea managerilor care a fost oprita fara niciun motiv sub mandatul doamnei Irina Radu, cereri adresate de mai multi membri ai CA (printre care ma numar), am fost instiintati ca evaluarile nu isi au rostul, ca de fapt comisiile de evaluare sunt consumatoare de timp si de bani si ca cea mai buna metoda este numirea directa a persoanelor cu atributii de conducere direct de catre Presedintele - Director General. Astfel, au fost numite in functie, fara niciun fel de evaluare a activitatii lor profesionale, nu mai putin de 60 de persoane. Aceasta masura este fara precedent. Pâna in prezent, erau numiti in functii, dupa efectuarea evaluarilor, doar membrii Comitetului Director. CA a fost doar informat post-factum de aceste numiri. Aceasta masura este un prim pas in instaurarea unei conduceri arbitrare a televiziunii actual publice, in viitorul apropiat televiziune de stat.

Singura pozitie de conducere in care nu s-a efectuat o numire este cea a directorului Departamentului stiri. Mai mult ca sigur, aceasta pozitie este rezervata unui membru din conducerea PSD (sau care va avea acordul personal al domnului Liviu Dragnea) ce va fi desemnat odata cu desemnarea membrilor viitorului cabinet Grindeanu in prima sedinta a conducerii PSD din ianuarie 2017. Acesta va fi utimul pas in directia pesedizarii complete a TVR. Solicit convocarea unei sedinte extraordinare a Consiliului de Administratie al TVR pentru a anula aceasta decizie arbitrara si pentru a demara calendarul evaluarilor structurilor de conducere interimare.

Sursa: Radu Carp - Membru CA al TVR

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *